Zašto je kretanje jako bitno – kako napraviti 10.000 koraka bez dugih šetnji

Izvor: 011vodič.com, 27.Jan.2021, 09:14

Zašto je kretanje jako bitno – kako napraviti 10.000 koraka bez dugih šetnji

Istraživanja pokazuju da prosečan čovek provede više od 9 sati sedeći. Lekari upozoravaju na negativne posledice koje sedenje ima na fizičko i psihičko zdravlje.
Foto: Shutterstock
Zbog toga je dr Tim Harison dao nekoliko saveta kako da svako od nas dnevno napravi po 10.000 koraka, a da ne mora u duge šetnje za koje u toku radne nedelje baš i nemamo vremena, i na taj način pomogne svom zdravlju.
Pre svakog obroka napravite 500 koraka
Pre nego što počnte >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << sa ručkom napravite 500 koraka oko kuće ili zdrade, savetuje Harison. Za ovaj broj koraka trebaće nam oko pet minuta u zavisnosti od brzine hodanja.
Svaki radni sat napravite 250 koraka
Za 250 koraka potrebno je oko tri minuta, a Harison preporučuje da namestite da vas sat svakih 60 minuta upozorava da je vreme za razgibavanje.
– Tako ćete pomoći kardiovaskularnom sistemu i očima – rekao je.
Uvedite pauzu za čaj i ustanite
Vreme da čaj provri je oko tri minuta. Taman to vreme možete da iskoristite hodajući.
Napravite pauzu od 15 minuta za šetnju i razgovor (1.200 koraka)
Dajte sebi vremena, 15 minuta neće mnogo da oduzme vašem radnom danu, a doneće vam mnogo. Poboljšaćete raspoloženje, smanjti stres i razbistriti misli.
Kućni poslovi (oko 400 koraka)
Dok usisavate, brišete prašinu i čistite prozore napravićete barem 400 koraka. To je još jedan razlog više da ih zavolite.
Чланак Zašto je kretanje jako bitno – kako napraviti 10.000 koraka bez dugih šetnji се појављује прво на .
The post Zašto je kretanje jako bitno – kako napraviti 10.000 koraka bez dugih šetnji appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.