ZBOG SELFIJA U ZATVOR: Pažnja - poziranje će neke skupo koštati!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Nov.2018, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZBOG SELFIJA U ZATVOR: Pažnja - poziranje će neke skupo koštati!

Pilot projekat za sledeću godinu...

Poziranje za selfi sa luksuznim predmetima moglo bi da bude igranje sa vatrom u Francuskoj, gde se vlasti spremaju da zavire na profile svojih građana na društvenim mrežama, u potrazi za dokazima da izbegavaju plaćanje poreza i prevare.

Ministar finansija Džerald Darmani najavio je da će pilot projekat početi sledeće godine.

- Fiskalna administracija će moći da vidi da li imate veliki broj veših slika sa luksuznim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << automobilom, a nemate uslove da ga priuštite. Onda su vam možda rođak ili devojka dali da se slikate... ili nisu - rekao je Damani, prenosi "Rojters".

Plan je proistekao iz Zakona koji je usvojen u oktobru, dizajniranog da ojača mere protiv prevara, i omogući bolju istragu.

Francuska se u 2019. godini suočava sa 2,8 odsto budžetskog deficita, nakon izmene porezkog sistema.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.