Vožnja metroom u Pjongjangu je i više nego neprijatna

Izvor: B92, 21.Apr.2016, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vožnja metroom u Pjongjangu je i više nego neprijatna

Ne postoji zemlja u svetu koja je ljudima manje poznata od Severne Koreje.

Ono što stranci imaju prilike da vide u ovoj zemlji prilično je ograničeno, a zabrana je donedavno važila i za sve stanice metroa, osim dve.

Ipak, fotograf Eliot Dejvis dobio je dozvolu da u okviru turističke ture obiđe celu liniju, a njegova serija fotografija koja je tom prilikom nastala je i više nego fascinantna.

Ipak, čini se da mnogo više otkriva Dejvisov video, na kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zabeležen silazak pokretnim stepenicama ka stanici.

Prelazak puta od 110 metara traje 4 minuta, a fotograf je za to vreme primetio nešto vrlo neobično.

“Niko ne žuri, ne trči, ne gura ostale, ne priča, ne smeši se i ne smeje u metrou. Putnici ne slušaju muziku, i ne koriste smartfone. Nema ni reklama, ali to ne čudi, s obzirom na politiku zemlje”, napisao je Dejvis.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vožnja metroom u Pjongjangu je i više nego neprijatna

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Apr.2016

Ne postoji zemlja u svetu koja je ljudima manje poznata od Severne Koreje...Ono što stranci imaju prilike da vide u ovoj zemlji prilično je ograničeno, a zabrana je donedavno važila i za sve stanice metroa, osim dve...Ipak, fotograf Eliot Dejvis dobio je dozvolu da u okviru turističke ture obiđe...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.