Vlada Srbije 16. marta povlači iz upotrebe skraćenicu PPV

Izvor: Njuz.net, 09.Feb.2014, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije 16. marta povlači iz upotrebe skraćenicu PPV

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeVlada Srbije je ovu odluku donela u čast Aleksandra Vučića/FOTO: mc.rs

BEOGRAD, 9. februar, (Njuz) – Skraćenica PPV 16. marta biće povučena iz službene upotrebe i više je niko nikada neće koristiti, odlučila je Vlada Srbije na današnjoj sednici.
Odluka je donesena u čast prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića koji je najavio svoje povlačenje sa te funkcije posle martovskih izbora.
- Smatramo da posle Aleksandra Vučića niko više ne zaslužuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << da ispred svog imena ponese titulu PPV. To je najmanje što smo mogli da učinimo u znak poštovanja prema čoveku koji je ovu skraćenicu sa tolikim uspehom nosio i proneo njenu slavu širom zemlje i sveta. Svima je jasno da nikome posle njega ova skraćenica ne bi tako dobro pristajala. PPV je na neki način postala Vučićevo drugo ime – rekao je Veljko Odalović, generalni sekretar Vlade Srbije.
Skraćenicu PPV Aleksandar Vučić nosio je periodu od 2012. do 2014. godine i za to vreme osvojio veliki broj političkih pobeda, uz impresivnu statistiku od 18 najava hapšenja tajkuna, tri najave stranih investicija i čak sedam najava reforme javnog sektora po konferenciji za novinare, što je rekord koji će teško neki potpresednik vlade posle njega ponoviti. U sezoni 2013/14. domaći tabloidi proglasili su ga za MVP-a naše političke scene.
Ceremonija povlačenja biće upriličena nakon prolašenja rezultata parlamentarnih izbora, kada će skraćenica PPV biti istaknuta na krov Skupštine Srbije. Poslednji put jedna funkcija je zvanično povučena iz upotrebe kada je Jugoslovenska Narodna Armija odlučila da u čast Josipa Broza Tita povuče čin maršala iz oficirske hirerarhije.
Bojan Ljubenović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.