VIDEO: Ovi klinci imaju koeficijent inteligencije kao Ajnštaj i Pikaso, a nisu još ni punoljetni

Izvor: Cafe.ba, 30.Sep.2014, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Ovi klinci imaju koeficijent inteligencije kao Ajnštaj i Pikaso, a nisu još ni punoljetni

Ljudski mozak i nakon decenija istraživanja i dalje je misterija za nauku. Ultimativno pitanje na koje naučnici još nemaju odgovor je zašto su neki ljudi rođeni kao geniji, a drugi godinama moraju vrijedno da uče. Ovo su najtalentovanija djeca na svijetu, koja imaju IQ kao Ajnštajn i Pikaso, a nemaju ni 18 godina.

1. Elisa Ten Roberts 

Albert Ajnštajn je imao IQ od 160, a vjerovali ili ne, ova dvogodišnja djevojčica već ima IQ od 156! Ova talentovana >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << djevojčica je najmlađa osoba ikada primljena u Mensu. Elisa je počela da priča sa samo pet mjeseci, a do prve godine znala je sve glavne gradove na svijetu i naučila je da broji na španskom jeziku. To vam možda ne izgleda kao tako veliko dostignuće, ali zamislite za šta će sve ova djevojčica biti sposobna nakon studija.

2. Aelita Andre 

Sigurno ste nekad vidjeli na internetu snimke djece kako farbaju sobe po kući i prave potpuni haos. E pa Aelita Andre ima cijelu sobu u kojoj to može da radi po cio dan. Ona baca kofe pune boje, prašine i šljokica koje su 10 puta veće od nje. Sjajna stvar je što ovo radi od svoje prve godine, a kada je napunila dvije godine imala je prvu samostalnu izložbu.

Aelitini roditelji su umjetnici, ali ovo je najbolji način da vaše dijete izrazi svoju kreativnost. Iako vam ovo djeluje kao nešto što može da uradi svako dijete, umetnički kritičari ovu djevojčicu smatraju budućim Pikasom.

3. Akrit Jasval 

Akrit je rođen u aprilu 1993. godine i naučnici ga već smatraju odraslom osobom. Međutim, on je još mlad i željan je znanja. Ovaj tinejdžer svoju prvu operaciju izveo je kada je imao samo 7 godina. Iako je počeo da govori sa 10 mjeseci, njegova strast prema nauci i anatomiji počela je da se pokazuje kada je imao svega pet godina. Akrid je kada je imao svega sedam godina, izveo operaciju na osmogodišnjoj devojčici. Njena porodica nije imala novca da joj plati operaciju jakih opekotina na prstima, pa je zamolila Akrita za pomoć.

Operaciju je izveo uspješno i nakon toga je odlučio da postane studenti medicine u Indiji - sa samo 12 godina! Da pronađe lijek protiv raka je sada njegov životni cilj i naučnici ne sumnjaju da će ovaj dječak u tome i uspjeti.

4. Tejlor Ramon Vilson 

U djetinjstvu svi volimo da stvaramo. Dizajniramo haljine za naše lutke, bojimo zidove, slikamo i slično, međutim, kada odrastemo ta kreativnost se kod većine nas izgubi. Ali ne i kod Tejlora Vilsona. Sa samo šest godina ovaj dječak bio je “najmlađi naučnik koji je stvorio nuklearnu fusiju” u svojoj kući!

Rođen 7 maja 1994. godine, Tejlor je prototip počeo da pravi u svojoj garaži kada je imao svega 14 godina, a završio ga kada je postao student. Glavna prednost ovog Tejlorovog uspjeha je to što će pomoći u liječenju raka.

5. Mark Tian Boedhardjo 

Ovaj dječak imao je samo devet godina kada je upisao Univerzitet u Hong Kongu i tako postao najmlađi student na svijetu. Iako je rođen 1998. godine, ovaj mladi talentovani dječak već ima Bečler diplomi za nauku u matematičkoj nauci i Master filozofije u matematici i trenutno radi doktorat iz matematike. Nevjerovatno.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.