VEROVALI ILI NE - OVO JE U SRBIJI: Pustinja i Amazonija na jednom mestu, a vrednost lokacije NIJE SAMO ESTETSKA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2022, 16:01

VEROVALI ILI NE - OVO JE U SRBIJI: Pustinja i Amazonija na jednom mestu, a vrednost lokacije NIJE SAMO ESTETSKA (VIDEO)

Predeo pun kontrasta za istinske ljubitelje avanture.

Istočna Srbija je poznata kao biser netaknute prirode. Deo zemlje koji je prepun prelepih pećina, jama, prerasti, vodopada, planina, mesta na kojima kada se zateknete pitate se da li je moguće da ovo kod nas postoji, a da mi za to ne znamo. Pored svih ovih lepota prirode istočna Srbija u sebi sadrži i veliki procenat rude bakra, zlata, selena i drugih plemenitih metala. U procesu rudne eksploatacije potrebno je izdvojiti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jalovinu, materijal iz koga se zbog nedovoljnog koncentrata rude ne može iscrpeti ista, a to mesto u majdanpečkom rudniku zove se Valja Fundata. Upravo zbog vizuelnog efekta pustinje u očima posmatrača dobio je naziv i Pustinjac.

Radovan Kovač je očekivano posetio i ovaj lokalitet u Srbiji, a kako bi napravio potpuni kontrast nakon Valja Fundate posetio je kanjon reke Veliki Pek koja izgleda kao prava prašuma ... U videu ispod teksta nam je pokazao da Srbija i te kako ima svoju pustinju a nedaleko od nje i istinsku amazoniju. A kako je izgledala ova njegova avantura najbolje je da pogledate ...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.