Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2018, 23:36 (ažurirano 02.Apr.2020.)
U ovoj zemlji služe PRŽENI VAZDUH - evo kako izgleda! Sprema se NEKOLIKO MESECI, a gosti ga ČESTO poručuju
Ostaćete u šoku!
Jedan popularni italijanski restoran zasluženo poseduje Mišelinovu zvezdu, jer jedno, do sada neviđeno jelo, krasi meni ovog restorana i čini ga veoma posebnim. Verovali ili ne, reč je o "prženom vazduh"!
Kuvar Nikola Dinato je tvorac ovog jela, a za njegovo spremanje je, kako kaže, potrebno mnogo rada i truda.
Објава коју дели Feva (@feva_ristorante) дана 29. Апр 2018. у 2:51 PDT
- "Prženi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vazduh" je pravo gastronomsko čudo, za čiju realizaciju nam je bilo potrebno nekoliko meseci, jer, kako je moguće pržiti vazduh?! To nije izvodljivo, zato je baza koren biljke tapioka - objasnio je kuvar.
Od te baze kuvari prave "oblake", zatim ih prže, a onda "pune" 10 minuta vazduhom. Neverovatno, zar ne?!
A kakvog je ukusa, to nam ostaje da saznamo...
Nastavak na SrbijaDanas.com...