Izvor: Beta, 01.Sep.2017, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nemačkoj napravljen najviše peščani zamak na svetu (VIDEO)

Najviši peščani zamak na svetu je visok 16,68 metara i nalazi se u nemačkom gradu Duizburgu.Jedna nemačka turistička agencija je organizovala izgradnju zamka i dopremila 3.500 tona peska u nekadašnju čeličanu u Duizburgu.Agencija DPA je prenela da je Džek Brokbenk, predstavnik Ginisovih svetskih rekorda, danas potvrdio da je reč o rekordu. Do sada je titulu držao zamak od 14,84 metra u Indiji.Peščani zamak u Duizburgu je ukrašen peščanim modelima atinskog Akropolja, Sagrada familije u Barseloni i Krivog tornja u Pizi.Planirano je da stoji najmanje do 24. septembra.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Nemačkoj napravljen najviši peščani zamak na svetu

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2017

Najviši peščani zamak na svetu je visok 16,68 metara i nalazi se u nemačkom gradu Duizburgu...Jedna nemačka turistička agencija je organizovala izgradnju zamka i dopremila 3.500 tona peska u nekadašnju čeličanu u Duizburgu...Agencija DPA je prenela da je Džek Brokbenk, predstavnik Ginisovih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.