TRIK da izaberete SLATKU I ZRELU LUBENICU: Ako uradite OVO nikada nećete pogrešiti

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2022, 14:21

TRIK da izaberete SLATKU I ZRELU LUBENICU: Ako uradite OVO nikada nećete pogrešiti

Obratite pažnju i na peteljku...

Nema osobe koja ne voli lubenicu, ali je izbor one slatke i sočne nekad prava muka. Zato se poslužite sa ova tri odlična trika, i nikada više nećete pogrešiti u odabiru:

1. Potražite žućkastu mrlju na površini lubenice

Jeste li primetili mrlju na površini lubenice? Ona predstavlja mesto na kojoj je ista ležala na zemlji tokom dozrevanja. Najzrelije lubenice imaju žućkastu mrlju, dok one bele boje ili svetlo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zelene boje treba izbegavati jer su ubrane pre nego što su dozrele. Nemojte kupovati ni lubenicu koja nema nikakvu mrlju na površini.

2. Pogledajte peteljku

Zatim obratite pažnju na peteljku. Kod sveže lubenice je peteljka zelena, a na onima koje stoje već duže vreme je pomalo suva i žućkasta.

3. Zvuk je presudan

Poslednji korak je test "kucanjem". Lupnite po lubenici i obratite pažnju na zvuk - ako "zvoni" i čini vam se da malo odjekuje, gotovo je sigurno da je lubenica zrela i slatka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.