TITOVA SMRT JE PROMENILA ZAVRŠETAK FILMA KO TO TAMO PEVA - Evo kako je trebalo da se ZAVRŠI

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2021, 22:39

TITOVA SMRT JE PROMENILA ZAVRŠETAK FILMA "KO TO TAMO PEVA" - Evo kako je trebalo da se ZAVRŠI

Od ove ideje su morali da odustanu.

Pre 41 godine svetlost dana ugledao je film "Ko to tamo peva", a munjevitom brzinom osvojio je srca publike. Ipak, i dalje postoje mnogi zanimljivi detalji koji su vezani za ovo ostvarenje iz sveta kinematografije, a koji su gledaocima ostali nepoznati.

Danas se zna da je film trebalo da se sasvim drugačije završi.

Naime, završna scena je prvobitno trebalo da uključi divlje životinje iz bombardovanog zoološkog vrta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje lutaju gradom, što se zaista dogodilo tokom bombardovanja Beograda 1941.  A upravo je jedan stari novinski članak o ovom događaju bio je inspiracija za Dušana Kovačevića, scenaristu ovog ostvarenja.

New today on the site:

Fedor Tot (@redrightman) on WHO'S SINGIN' OVER THERE? (Ko to tamo peva) https://t.co/G0QcxUFoqg pic.twitter.com/egK6CBWtik

— Bright Wall/Dark Room (@BWDR) February 24, 2021

Nažalost, u godini snimanja preminuo je Tito, dugogodišnji predsednik Jugoslavije iz komunističkog doba, što je rezultiralo produženjem žalosti i ukidanjem svih zabavnih aktivnosti u zemlji, uključujući i cirkuske turneje. Produkcija je baš želela da za ovu scenu da uzme dresirane životinje, budući da se rad s neobučenim životinjama iz zoološkog vrta smatrao previše opasnim. Pošto cirkusi nisu radili, filmaši su tada nevoljno morali napustiti tu ideju.

Međutim, ideja je kasnije iskorišćena za snimanje uvodne scene filma Undergrounda Emira Kusturice (1995.), nekih 15 godina kasnije, a čiji je scanario takođe pisao Dušan Kovačević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.