Stiven Hoking nema lepa predviđanja za 2617. godinu

Izvor: Vesti-online.com, 08.Nov.2017, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiven Hoking nema lepa predviđanja za 2617. godinu

Ako ste nešto planirali za 2617. godinu bolje otkažite jer prema rečima čuvenog fizičara Stivena Hokinga na Zemlji će biti pravi pakao.

Hoking se putem video-poziva uključio na "Tencet WE" samit u Pekingu u nedelju gde je još jednom upozorio da će nam se preveliko korišćenje energije obiti o glavu u bližoj budućnosti.

Kako kaže, čovek će biti kriv za kraj života na Zemlju koji će rezultirati tako što će planeta postati jedna velika "užarena lopta".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Kako kaže, da bismo se spasili čovek mora da "ode tamo gde niko nikada nije bio", aludirajući na milionsko istraživanja i inženjerski program "Breakthrough Starshot" najavljen u 2016. godini, a u koji je uključen i vlasnik Facebook Mark Zakerberg.

- Ideja koja stoji iza ove inovacije jeste da se nanokraftovi, robotske sonde teške samo nekoliko grama voze na svetlosnim zracima. Takav sistem bi mogao stići do Marsa za manje od sat vremena, do Plutona za nekoliko dana, a prolazeći Vojažer za manje od nedelju dana i stići do zvezde Alfa Kentauri za nešto više od 20 godina - rekao je Stiven govoreći o međuzvezdanom programu putovanja i istraživanju planeta koje orbitiraju oko nepoznatih zvezda.

Stiven se takođe osvrnuo i na bližu tehnološku budućnost rekavši da efikasna veštačka inteligencija može biti najveći događaj u istoriji naše civilizacije, ali ujedno i najgori.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.