Šta kažu narodnjaci čije je pesme slušao terorista

Izvor: Mondo, 16.Mar.2019, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta kažu narodnjaci čije je pesme slušao terorista

"Kad sam čuo svoju pesmu na televiziji uz vest da su pobijeni toliki ljudi..."

Australijanac Brenton Tarant, optužen za napad u Krajstčerču na Novom Zelandu u kojem je ubijeno 49 ljudi, navodno je pre napada slušao balkansku muziku, između ostalih i pesme "Karadžiću, vodi Srbe svoje" Željka Grmuše, i "Zlatibore, visoka planino" Ere Ojdanića.

"Kuku meni, majko moja, šta me ovo snađe? Da terorista sluša moju pesmu?! Ovo je strašno, užas! Ne mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << verujem, kada sam čuo na televiziji moju pesmu i vest da je ubijeno toliko ljudi… Moje iskreno saučešće svim porodicama koje su izgubile najmilije. Toliko mogu kao čovek da kažem, mnogo mi je žao. Nikad neću prežaliti taj nevini narod koji je izginuo," rekao je pevač za "Kurir".

Za "Alo" je govorio autor pesme "Karadžiću, vodi Srbe svoje", Željko Grmuša.

"Pesma je snimljena u ratu, kao moralna podrška našoj vojsci. Ja sam je otpevao i ne stidim se, ali sada je koriste da osude ceo srpski narod. Pa, kakve ona veze ima sa terorizmom? On je odlučio da to uradi, pa makar slušao srpsku, kinesku ili neku treću pesmu," rekao je Grmuša.

"Osećam se ugroženo, videćemo šta će biti, hoće li mi i policija zakucati na vrata… Ja se izdržavam stočarstvom, gura se nekako, zapevam samo ponekad na svadbama, i to nikada nacionalne pesme," rekao je on tom listu.

PROČITAJTE JOŠ:

"Karadžiću, vodi Srbe svoje"...to je slušao terorista!?Ispisao Stefan Lazar i Miloš Obilić na šaržerima! VIDEO

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Monstrum sa Novog Zelanda pre masakra u džamiji slušao i poznati hit Ere Ojdanića?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Mar.2019

Australijanac Brenton Tarant (28), optužen za napad na Novom Zelandu u kojem je ubijeno 50 ljudi, pre napada je navodno slušao čitav niz srpskih pesama među kojima se našao i hit Ere Ojdanića "Zlatibore visoka planino"!..Oglasio se i Era Ojdanić koji je bio u šoku nakon saznanja da je Tarant...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.