Srpski reditelj najbolji u Kini, dobio 10.000 dolara!

Izvor: Mondo, 18.Okt.2018, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski reditelj najbolji u Kini, dobio 10.000 dolara!

Na Međunarodnom filmskom festivalu "Pritajeni tigar, skriveni zmaj" u kineskom gradu Pingjau, srpski reditelj Ognjen Glavonić osvojio je nagradu "Roberto Roselini" za najbolju režiju za film "Teret".

Film Ognjena Glavonića "Teret" premijerno je prikazan na 71. Kanskom filmskom festivalu, u programu "Petnaest dana autora", a nagrađen je za režiju i na festivalu u Košicama, u Slovačkoj.

Glavni glumac Leon Lučev nagrađen je priznanjem "Srce Sarajeva" na Filmskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << festivalu u Sarajevu, a "Teret" je nagrađen i na festivalu "Na kraju sveta" u Rusiji.

Film je prikazan na festivalima u Vankuveru, Luksemburgu, Bukureštu, Londonu... Domaću premijeru imaće na predstojećem Festivalu autorskog filma.

50 miliona evra za obnovu filmskog studija!

"Teret" Ognjena Glavonića u Pingaju premijerno je prikazan na azijskom kontinentu, a uz nagradu "Roberto Roselini" sleduje i novčani iznos od 10.000 dolara.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Srpski reditelj osvojio nagradu za najbolji film na festivalu u Kini

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Okt.2018

Na 2. međunarodnom filmskom festivalu "Pritajeni tigar, skriveni zmaj" u kineskom gradu Pingjau, srpski reditelj Ognjen Glavonić osvojio je nagradu "Roberto Roselini" za najbolju režiju za film "Teret".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.