Izvor: Njuz.net, 18.Sep.2019, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbska čast oduzima konja knezu Mihailu na Trgu republike

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 18. septembar 2019, (Njuz) – Patriotsko-edukativna nevladina organizacija Srbska čast pripretila je danas oduzimanjem konja knezu Mihailu ukoliko bude nastavio da maltretira jadnu životinju u narednim vekovima.
Kako stoji u saopštenju koje potpisuju edukatori ovog NGO-a, cilj ove akcije nije otuđivanje konja nego prevaspitavanje neodgovornog kneza.
– Možda je maltretiranje konja u kulturi dotičnog kneza, ali to nije kultura koju mi želimo da vidimo u svojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << zemlji, u svom glavnom gradu, na glavnom trgu gde prolaze i deca. Mi smo već seli sa knezom i ukazali mu, na nenasilan način, gde je sve pogrešio – kažu iz Srbske časti.
– Mi nemamo ništa protiv spomenika, ali ako knez nastavi tako da se ponaša, ispaštaće i on i njegova okolina – stoji u saopštenju – Sa kilometra se može videti da konju nije dobro jer mu knez ne da da jede i pije i drži ga na jednom mestu vekovima. I kao da to nije dovoljno, knez ga tera da jednu nogu sve vreme drži u vazduhu. Nije ni čudo što je sav pozeleneo – navodi se dalje u saopštenju ovog NGO-a.
Aktivisti kažu da će im biti žao što ljudi više neće govoriti “nađemo se kod konja”, ali da će za to isključivi krivac biti knez i da bi najprikladnije bilo govoriti “nađemo se kod onog lika koji muči konje”.
U saopštenju se navodi da će mu konj, ukoliko ga knez Mihailo ne bude tretirao na human način, biti trajno oduzet i dodeljen nekom drugom spomeniku, možda Vuku Karadžiću ili Tesli. Organizacija tvrdi da se u ovakvim slučajevima ne može računati na reakcije nadležnih organa, jer je očigledno da, kako kažu, “u ovoj državi čovek ni na koga ne može da se osloni.”
Srbska čast navodi da je sledeći spomenik nad kojim će izvršiti edukaciju Pobednik na Kalemegdanu jer “maltretira goluba tako što mu ne da da poleti.”
Viktor Marković
The post Srbska čast oduzima konja knezu Mihailu na Trgu republike appeared first on Njuz.net.

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.