Srbiji preti isključenje iz grupe „banana država“

Izvor: Njuz.net, 16.Jul.2012, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji preti isključenje iz grupe „banana država“

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Prvi izazov nove vlade biće vraćanje Srbije u grupu "banana država"

BEOGRAD, 16. Jul 2012, (Njuz) – Srbija preti opasnost da uskoro bude isključena iz grupe “banana država”, upozorava izvor Njuza iz diplomatskih krugova koji je insistirao na anonimnosti.
- Proteklih dana je u krugove međunarodne zajednice stiglo više protesnih nota od zemalja koje su tradiconalno “banana države” poput Hondurasa, Paname, Nikaragve i drugih. Ove države >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << smatraju da je Srbija daleko ispod njihovog nivoa i da više ne zaslužuje do nosi ovakav epitet – navodi naš izvor.
- Ukoliko se Srbija uskoro ne vrati standardima “banana država”, ona će biti isključena iz ove grupe – dodaje naš sagovornik.
Spoljnopolitički analitičar Slobodan Janković kaže da poslednja pojačana diplomatska aktivnost i dolasci američkih izaslanika u Srbiju imaju veze sa ovim.
- Mnogi smatraju da nedavna poseta dva visoka funkcionera američke administracije dolaze zbog pitanja Kosova. Međutim, to pitanje je trenutno u drugom planu. Međunarodna zajednica je zabrinuta za Srbiju jer se u “banana državama”, koliko toliko zna, ko se i za šta nešto pita, dok u se u Srbiji, narodski rečeno, više ne zna ni ko pije ni ko plaća – navodi Janković, koji napominje da će prvi izazov za novi vladu biti kako da Srbija dostigne standarde “banana država”.
Bane Grković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.