SVI SPUŠTAMO ROLETNE KAD UDARI SUNCE! Posle ovoga nikada više nećete ni pomisliti da ZAMRAČITE sobu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVI SPUŠTAMO ROLETNE KAD UDARI SUNCE! Posle ovoga nikada više nećete ni pomisliti da ZAMRAČITE sobu

Da li ste znali za ovo?!

Sunce je veoma korisno i to ne samo zbog vitamina D, već ubija i bakterije u sobi, rezultat su istraživanje sa Univerziteta u Oregonu, koje je sproveo tim na čelu sa dr Aškanom Fahimipourom. Istraživači su u tri odvojene sobe izložili bakterije.

Jedna soba bila je u mraku, druga izložena sunčevoj svetlosti, a treća ultraljubičastim zracima. Nakon 90 dana istraživači su prikupili i proučavali rezultate iz svake sobe. Pokazalo da postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << povezanost između izloženosti svetlu i broja bakterija u prašini.

Mračna prostorija pokazala se prikladnijom za život i razmnožavanje bakterija i u njoj ih je u proseku bilo 12 odsto više. U prostorijama koje su izložene dnevnoj svetlosti i UV svetlosti, samo je 6,8 odnosno 6,1 odsto bakterija bilo održivo. Osim toga, bakterije iz mračne prostorije bile su povezanije od bakterija iz druge dve sobe.

Pokazalo se, dakle, da vitamin D nije jedina korist koju imamo od sunčeve svetlosti. Ona nam može pomoći i u sprečavanju respiratornih bolesti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.