Izvor: 011vodič.com, 31.Avg.2019, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKENER MAXBETSPORTA Srpski tornjevi nezaustavljivi, Bogdanović spreman da izrešeta sve!

Prva utakmica košarkaša Srbije na Mundobasketu u Kini je već iza nas. Demolirana je selekcija Angole sa 105:59. Odlučili smo da posle svake utakmice izanaliziramo izdanje izabranika Aleksandra Đorđevića, a ovo će verovatno biti najteža utakmica za ocene.
Jednostavno, apsolutno su svi blistali i teško da može da se pronađe neka slaba tačka u igri. Naravno jasno je svima da Angola nije protivnik koji može da parira aktuelnom vicešampionu. Bez obzira na to, Srbiji je bilo bitno >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << da pobedi velikom razlikom kako bi ionako veliko samopouzdanje dodatno poraslo.
Ovo je naše viđenje utakmice i igrača na parketu.
Marko Simonović – Iskusni krilni igrač je proveo 19 minuta na parketu. Svoj zadatak je ispunio. Bio je aktivan u odbrani, dok je u napadu koristio svaku ukazanu priliku. Upustio je dva šuta i oba pogodio za ukupno pet poena. Pored toga imao je tri skoka i asistenciju. Nije bio udarna igla u igri Srbije, ali to se i ne očekuje od Simonovića koji će biti igrač specijalnih zadataka – OCENA 7,5.
Bogdan Bogdanović – Najbolji igrač utakmice. Igrač od koga se očekuje da bude apsolutni košgeterski lider nacionalnog tima. Na prvoj utakmici je u potpunosti opravdao očekivanja. U nekim momentima je izgledalo kao da se poigrava sa decom na parketu. Na kraju za 19 minuta je ubacio 24 poena uz samo dva promašaja iz igre. Ako nastavi u ovakvom ritmu loše se piše protivnicima Srbije – OCENA 9.
Nemanja Bjelica –  As Sakramento Kingsa nije igrao na ovom meč zbog problema sa kolenom. Bjelica je odradio trening pred utakmicu sa Angolom, ali selektor Đorđević nije hteo da rizikuje. BEZ OCENE
Vladimir Lučić – Košarkaš Bajerna igra u svom ritmu bez obzira ko je protivnik. Zbog toga je i član tima u Kini. Od Lučića se očekuje da poveže sve redove Srbije, naročito u odbrani. Malo ko može da izađe na kraj sa agresivnom igrom Lučića, naročito u skok igri. NJegova agresivnost protiv Angole se vidi po broju izvedenih slobodnih bacanja. Imao ih je pet i sve je pogodio. Samo je Milutinov imao više slobodnih bacanja. Na parketu je proveo nešto manje od 17 minuta i za to vreme je imao sedam poena – OCENA 8.
Miroslav Raduljica – Kapiten Srbije se jedini nije upisao u listu strelaca. Imao je i najmanju minutažu od svih koji su igrali. Ne očekujte previše od Raduljice kada je statistika u pitanju, iskusni centar će eventualno na jednoj utakmici zablistati kada to bude potrebno. Naša glavna oružija u reketu su Jokić, Marjanović i Milutinov – OCENA 6,5.
Stefan Birčević – Na ovoj utakmici počeo je kao prva opcija na poziciji četiri. Na terenu je proveo 20 minuta i ubacio sedam minuta. Verujemo da će njegova minutaža biti sve manja kako prvenstvo bude odmicalo i kako se Nemanja Bjelica bude oporavljao. Bez obzira na to, Birčević je tu da raširi protivničku odbranu kada god je na parketu. To je uradio protiv Angole. Upisao je sedam poena uz jednu pogođenu trojku – OCENA 7,5.
Nikola Jokić – Majstor! Šta drugo reći. Utakmicu je odigrao sa “pola gasa” jer od njega u ovom momentu nam i ne treba više. Upisao je 14 poena, ali ti poeni nisu bili ono što je impresioniralo publiku u dvorani i kraj TV ekrana. Njegove asistencije su bile nestvarne. Imao ih je šest i svaka je bila prava majstorija. Imao bi i više da neke lopte nisu iznenadile saigrače – OCENA 8,5
Nikola Milutinov – Budućnost Srbije na poziciji centra. Uz Nikolu Jokića, biće tandem koji će dominirati narednih godina. Na pripremama je pokazao zavidnu formu koju je preneo i na meč sa Angolom. Na terenu je proveo svega 12 minuta, ali to vreme je iskoristio perfektno. Imao je 14 poena i pokazao da selektor mora ozbiljno da računa na njega – OCENA 8,5
Vasilije Micić – Jedan od dva dirigenta u odsustvu Miloša Teodosića. Protiv Angole je odigrao dobro kao i ostatak tima. Gledao je da razigra saigrače, a posebna meta mu je bio Nikola Milutinov. Na parketu je proveo 21 minut. Imao je solidnih osam poena i šest asistencija – OCENA 8.
Marko Gudurić – Mladi bek Srbije bio je spreman da odmeni Bogdanovića kada je god to bilo potrebno. Protiv Angole su svi mogli da zablistaju pa je i Gudurić pokazao svoj dalekometni šut. Ubacio je tri trojke. Za Marka je najbitnije da na ovom šampionatu ostane strpljiv pošto će njegovih pet minuta sigurno doći – OCENA 8.
Stefan Jović – Protiv Angole je radio baš ono što nam je trebalo. Asistirao je saigračima kao Micić. Statističi Jović je bio još bolji od Vase. Upisao je čak devet asistencija, a imao je i pet poena. – OCENA 8
Boban Marjanović – Srpski toranj! Poigravao se sa protivnicima iz Angole. Imao karakteristična zakucavanja, kada se podvuče crta za 17 minuta 12 poena i 10 skokova. Sjajno! Verujemo da će Boban protiv nekih timova imati problema, ali to definitivno nije Angola – OCENA 8,5!

The post SKENER MAXBETSPORTA Srpski tornjevi nezaustavljivi, Bogdanović spreman da izrešeta sve! appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.