SAMO 1% POPULACIJE MOŽE DA VIDI ŽIVOTINJU NA SLICI: Da li ste baš VI jedan od njih?

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2019, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAMO 1% POPULACIJE MOŽE DA VIDI ŽIVOTINJU NA SLICI: Da li ste baš VI jedan od njih?

Probajte!

Da li ste se ikad zapitali kako ''rade'' optičke iluzije? U poslednje vreme, razne vrste optičkih iluzija preplavile su društvene mreže i mnogi su se zapitali kako su stvorene i kako izazivaju u našem oku takve efekte, koji se graniče sa magijom.

Jedna slika, koja se pojavila skoro, specifična je po tome što samo jedan posto populacije može da na njoj vidi skrivenu životinju.

pic.twitter.com/cE61Jp4Bbn

— pensador (@sakriosamime) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 06. мај 2019.

Ona se zasniva na Mekkologovom efektu, koji nastaje kada posle zurenja u raznobojne linije nekoliko minuta, vaš mozak počinje da vidi tragove ružičaste ili nekih drugih boja dok gledate na crno - bele linije ili da vidite neki skriveni oblik.

Ako nakrivite glavu za devedeset stepeni, možete da poboljšate vizuelni efekat. A što duže budete gledali u sliku, to će efekat duže trajati!

Ovaj fenomen je po mišljenju istraživača rezultat kontinuirane aktivacije našeg vizuelnog sistema. Naime, naš mozak pod uticajem određenih boja misli da vidi određeni oblik skriven u slici a takođe, ovom kumuje i način na koji ljudsko oko vidi oblike.

Probajte da pronađete skrivenu životinju, ali ako je ne vidite, ne očajavajte! Uz malo vežbe, vaše šanse će se poboljšati!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.