Radnik je dobio otkaz zbog jedne jedine reči i to od DVA SLOVA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2019, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnik je dobio otkaz zbog jedne jedine reči i to od DVA SLOVA!

Što je najgore, šef je u pravu.

Šef jedne kompanije iz SAD-a otkrio je zašto je otpustio radnika samo zbog jedne reči koja je uvredila kolegu.

Neimenovani muškarac iz Talahasija u Floridi tvrdi da je jedan od njegovih radnika oslovio transseksualnu osobu s "ono" (engleski: "IT" - uprkos upozorenju da to ne čini.

Radnik je navodno poslat i na kurs na kojem mu je objašnjeno zašto je pogrešno korišćenje zamenice na taj način bilo uvredljivo. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << On je i dalje nastavio da vređa, sve dok šef nije uzeo stvari u svoje ruke.

"Jedan od mojih radnika drugog je nazvao "ono" jer je transseksualac. Otpustio sam ga. Srećan mesec prajda, kučko", napisao je na Twitteru.

"Nepoštovanje radnika ili mušterija šteti našem radnom okruženju, produktivnosti i krajnjem rezultatu. Ako se oni identifikuju kao žene, koristite ženske zamenice. Nije teško", dodao je.

Objasnio je kako mu je posebno napomenuo da kolegu ne oslovljava s "ono", ali on je upravo to učinio. "Ispred drugih radnika... Ako ne reagujem, to je tužba koja samo čeka da se dogodi."

"Radiš s tom osobom 5-6 dana u nedelji. Nauči njihovo ime ili ih zovi po polu po kojem se identifikuju. Vrlo je lako. Pametniji si od 'toga'", zaključio je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.