REČI KOJE LEDE KRV U ŽILAMA: Silvana Armenulić posetila je pre SMRTI Babu Vangu - ubrzo je POGINULA

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Nov.2017, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REČI KOJE LEDE KRV U ŽILAMA: Silvana Armenulić posetila je pre SMRTI Babu Vangu - ubrzo je POGINULA

Tragedija koja nikada neće biti zaboravljena!

Silvanu Armenulić danas nazivaju jugoslovenskom Merilin Monro zbog lepote, vrtoglavog uspona - iz siromaštva do zvezdanih visina, ali i tragičnog kraja. Posebno je interesantna, ali i sablasna jedna od njenih poslednjih životnih epizoda koju je imala sa čuvenom bugarskom proročicom - Baba Vangom.

A post shared by SILVANA ARMENULIC (@silvana.armenulic) on Nov 3, 2017 at 7:37am PDT

Zilha Bajraktarević (kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će uzeti umetničko ime Silvana, po glumici Silvani Mangano iz filma "Gorki pirinač") rođena je 1939. godine u Doboju. Bila je treće od desetoro dece poslastičara Mehmeda Bajraktarevića. Sa 16 godina otišla je kod tetke u Sarajevo i počela da peva po kafanama.

Krajem pedesetih došla je u Beograd i prvo nastupala u "Bristolu", sa orkestrom čiji je bubnjar ponekad i pevao, a zvao se Predrag Gojković Cune. Udala se 1961. godine za poznatog tenisera Radmila Armenulića, a tri godine kasnije rodila je ćerku. Prvi hit  "Nad izvorom vrba se nadnela" snimila je 1967, ali će još tri godine proći dok ne postane zvezda.

A post shared by da se ne zaboravi (@da_se_ne_zaboravi) on Oct 10, 2017 at 10:21am PDT

Svojom pojavom, načinom oblačenja i pesmama izazvala je revoluciju u narodnoj muzici. U modi su bile frizure "a la Silvana", a stotine novorođenih devojčica širom Jugoslavije nazvane su po njoj.

U avgustu 1976. iskoristila je gostovanje u Bugarskoj da poseti čuvenu proročicu Vangu. Susret je bio mučan. Slepa Vanga je dugo ćutala, a onda rekla:

A post shared by Conspiracy.HypothesiS&FactS (@conspiracy.hypothesis) on Oct 4, 2017 at 3:22am PDT

- Ne želim da govorim s tobom. Ne sada. Idi i dođi kroz tri meseca...

Kad je Silvana već bila na vratima, proročica je u transu dodala:

- Čekaj, u stvari nećeš moći da dođeš... Idi, idi, ako možeš, dođi!

Silvana Armenulić poginula je 10. oktobra 1976. u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd - Niš, kod mesta Kolari. U toj nesreći stradali su i njena sestra Mirjana (Mirsada) Bajraktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra RTV Beograd, koji je i vozio kola. Pevačica Lepa Lukić,  igrom sudbine, zakasnila je i nije s njima pošla na put.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.