Izvor: 011vodič.com, 14.Nov.2019, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi put testirana ruska mašina za čišćenje vojne tehnike UTM-80M /video/

U Sverdlovskoj oblasti testirana je najnovija tehnika Nuklearnih, bioloških i hemijskih trupa zaštite Rusije — reč je o mašini UTM-80M, koja je predviđena za čišćenje vojne tehnike od leda i snega, kao i za njihovu dezinfekciju, degazaciju i dekontaminaciju.
Nuklearne, biološke i hemijske trupe zaštite Oružanih snaga Rusije koristile su najnoviju tehniku prilikom borbenog patroliranja raketnog sistema „Jars“, prenosi Ministarstvo odbrane Rusije.

„Tokom marša >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << raketnog sistema ’Jars‘ u Sverdlovskoj oblasti jedinice logistike dobile su informaciju da ilegalne oružane formacije navodno primenjuju hemijsko oružje“, navodi se u saopštenju.
Vojne vežbe su osmišljene tako da uslovni protivnik koristi otrovnu municiju na udaljenim prilazima borbenim položajima. Vojska je prevozila „Jars“ po šumovitom, neprohodnom terenu. Jedinice su prvi put koristile mašine UTM-80M, pomoću kojih su za kratko vreme uspele da očiste lansirne sisteme.
Tokom manevara je očišćeno više od 100 jedinica vojne tehnike, uključujući i lansirni sistem „Jars“.

The post Prvi put testirana ruska mašina za čišćenje vojne tehnike UTM-80M /video/ appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.