Priština nema nikakve šanse za prijem u Interpol, doživeće katastrofu

Izvor: 011vodič.com, 15.Okt.2019, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština nema nikakve šanse za prijem u Interpol, doživeće katastrofu

Kosovo nema nikakve šanse za prijem u Interpol, doživeće katastrofu – rekao je Dačić za današnju “Politiku” uoči današnje početka zasedanja Generalne skupštine Interpola u Čileu.
“Večernje novosti” su imale uvid u otvoreni telegram koji je iz Ministarstva spoljnih poslova poslat svim srpskim diplomatskim predstavništvima, i u kojem je Ivica Dačić pod oznakom “vrlo hitno” poslao jasne instrukcije.
U telegramu se naglašava da su sprečavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << daljih priznanja nezavisnosti Kosova i povlačenje postojećih, kao i onemogućavanje prijema Prištine u međunarodne organizacije pitanja od najvišeg nacionalnog interesa i trenutno glavni spoljnopolitički prioritet na kojem je angažovano čitavo srpsko rukovodstvo.
wikimedia.org/Massimiliano Mariani
– U svetlu predstojećeg zasedanja Generalne skupštine Interpola u Santjagu, trenutno je apsolutni prioritet nastavak intenzivnog angažovanja diplomatsko-konzularne mreže kod svih članica – navodi se u telegramu.
U dopisu Dačića se dodaje da je u slučaju da GS Interpola bude odlučivala o zahtevu Prištine za prijem, Srbiji važan glas svake države.
– Pojačani angažman neophodan je kod država čiji stavovi nisu čvrsti po pitanju podrške našoj poziciji – navodi se u dopisu ministra Dačića, prenose “Novosti”.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DAČIĆ: Priština nema nikakve šanse za prijem u Interpol

Izvor: Kurir, 15.Okt.2019

Ministar spoljnih poslova poslao otvoreni telegram svim srpskim diplomatskim predstavništvima u kojem pod oznakom "vrlo hitno" poslao jasne instrukcije

Nastavak na Kurir...

U akciju za glasove u Interpolu: Dačić poslao direktivu našim diplomatskim predstavništvima

Izvor: Večernje novosti, 15.Okt.2019

Maksimalne napore kako bi se osujetili pokušaji Prištine da se dokopa članstva u ovoj organizaciji NAŠE diplomate širom sveta u ponedeljak su dobile izričitu direktivu iz centrale u Beogradu da ulože maksimalne napore kako bi se osujetili pokušaji Prištine da se na Generalnoj...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.