Primitivno verovanje koje okuplja sve veći broj pristalica

Izvor: Vesti-online.com, 14.Sep.2017, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primitivno verovanje koje okuplja sve veći broj pristalica

Jedna od prvih lekcija koje učimo u osnovnoj školi je ona da je Zemlja okrugla i da orbitira oko Sunca. Iako to ne bismo smeli ni da dovodimo u pitanje, sve je više onih koji odbacuju ovu teoriju i smatraju da je sve jedna velika zavera i da je Zemlja ravna ploča.

Iako zvuči neverovatno, sve je više pristalica teorije koji smatraju da je naša planeta pod patronatom neke više sile, koja nas strogo kontroliše i kreira potpuno drugu realnost.

Pripadnici "Flat Earth" >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << udruženja smatraju da je NASA jedna prevarantska organizacija i da su sve fotografije i snimci iz svemira zapravo velika šarena laža.

Da se Zemlja okreće oko svoje ose poznato je već hiljadama godina, a čak je i starogrčki matematičar Eratostenes izračunao obim planete i to neverovatno precizno 195 godine p.n.e.

Oblik naše planete vidljiv je gotovo svakom čoveku na hiljade raznih načina - od horizonta, do pogleda iz svemira, pa do objašnjenja zašto Zemlja ima tropski ekvator i polove.

Ne! Ni to nije dovoljno jer i dalje postoji desetina hiljada ljudi širom sveta koja veruje da je Zemlja ravna ploča.

Eksperti smatraju da ljude privlači ova lažna teorija jer imaju osećaj da znaju nešto o ostatku sveta što niko drugi ne zna i da se zbog toga osećaju superiorinije.

Mnogi od njih pokazuju znakove paranoje i veruju da ih progone i vladine tajne službe.

Najluđe od svega je što je ovaj pokret privkao veliki broj poznatih ličnosti uključujući repera B.o.B-a, košarkaša Šakila O’Nila koji je čak na televiziji izjavio da je Zemlja ravna.

- Vidite, vozio sam se od zapadne do istočne obale i meni je to sve ravno. Hoćete li da mi kažete da je Kina ispod nas? Kina je ispod nas?! Nije tačno, Zemlja je ravna - izjavio je.

Zagovornici teorije kojih je, zabrinjavajuće sve više veruju i da je Antarktik običan ledeni zid koji se proteže kao ivica na ravnoj Zemlji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.