Previše vremena izaziva stres koliko i premalo vremena

Izvor: Press, 21.Okt.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Previše vremena izaziva stres koliko i premalo vremena

Američki istraživači tvrde da su ljudi koji imaju previše slobodnog vremena pod stresom koliko i oni koji su u stisci s vremenom
Naučnici Univerziteta u Sinsinatiju i Bejloru obavili su istraživanje među 1.320 adolescenata od kojih su tražili da odrede koliko im je slobodnog vremena potrebno da bi bili srećni.
   Tinejdžeri koji su smatrali da imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << premalo slobodnog vremena često su bili nesrećni, ali su se tako osećali i oni koji su rekli da imaju previše slobodnog vremena.
   "Očigledno da treba naći pravu sredinu", navode istraživači koji su, takođe, konstatovali da što su mladi bili veći materijalisti, više su se odavali kompulzivnoj kupovini i bili nesrećniji.
   "U današnjem društvu, vreme je ključna stvar. Važno je uspostaviti vlastitu ravnotežu. Sa adekvatnom količinom slobodnog vremena, nesvesno podstičemo osećaj zadovoljstva. To nam, takođe, pomaže da se suprotstavimo negativnim uticajima modernog potrošačkog društva, pa samim tim i da se izborimo sa dosadom, stalnim nezadovoljstvom i stresom", navodi se u studiji objavljenoj u časopisu "Applied Researć in Ljuality of Life".

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.