Izvor: Njuz.net, 20.Avg.2019, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preostala beogradska stabla traže azil u Nemačkoj

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 20. avgust 2019, (Njuz) – Sva preostala beogradska stabla podnela su danas zahtev za azil u Nemačkoj, saznaje Njuz.
Stabla su u svojim zahtevima za azil navela da su žrtve progona, kao i da im je egzistencija na teritoriji glavnog grada ugrožena. Jedno od njih, topola sa Novog Beograda, kaže da se nada da će nemačka vlada ubrzo pozitivno odgovoriti na zahtev za azil.
HOĆEŠ JOŠ NJUZA? KLIKNI OVDE I PODRŽI NJUZ NA PATREONU!
– Situacija je kritična. >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << Svakog dana čujemo nove vesti o tome da su neka stabla u Beogradu posečena i svima nam je sada postalo jasno da za nas u ovom gradu više nema mesta. Stabla u Beogradu nemaju budućnost i jedino što nam preostaje jeste da zatražimo azil kako bismo sačuvali živu glavu od ove pošasti– istakla je topola.
U izjavi za Njuz osamdesetogodišnji platan sa Vračara napominje da ne pamti da su beogradska stabla nekada bila ugrožena kao danas.
– Ceo život sam proveo u Beogradu i nisam ni sanjao da ću pod stare dane morati da bežim odavde. Neke bukve su me savetovale da se učlanim u stranku i da me niko neće dirati. Kažu da je veliki broj bukvi to već uradio kako bi se spasio, ali ja jednostavno ne mogu. Odlazim u Nemačku da živim životom dostojnim jednog drveta – ispričao je platan.
Platan je dodao da mu nije jasno kako niko ne vidi, ili ne želi da vidi, da se zbog ovakve politike gradske vlasti sadnicama stabala šalje poruka da beže što dalje odavde jer za njih nije dobro da puštaju korenje u ovom gradu.
Soko Sokolović

The post Preostala beogradska stabla traže azil u Nemačkoj appeared first on Njuz.net.

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.