Preminuo Predrag Ejdus

Izvor: Mondo, 28.Sep.2018, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Predrag Ejdus

Srpski glumac Predrag Ejdus preminuo je posle duže bolesti u 72. godini.

Glumac Predrag Ejdus je početkom prošle godine hitno operisan, nakon čega je mesec dana proveo u bolnici.

"Operisan sam, mesec dana proveo sam u bolnici, i sada mi predstoji još nekoliko velikih pregleda," rekao je on tada, ne otkrivajući tačno koji zdravstveni problem ima.

"Trenutno sam zdrav, ali oprezan, jer znam da u svakom trenutku može da se dogodi nešto neočekivano. Živeću >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << malo smirenije nego prethodnih godina i radovaću se svakom novom danu".

Rođen je 24. jula 1947. godine u Beogradu.Završio je 14. beogradsku gimnaziju, a glumu diplomirao 1972. na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju.

Od 1985. do 1989. godine bio je predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije, a 1993. godine se priključio Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Od 2000. godine je vanredni profesor glume na Akademiji umetnosti.

Odigrao je oko 200 dramskih uloga i snimio više od 50 filmova. Učestvovao je u 50 televizijskih drama i 30 TV serija, ostvario preko 200 uloga u radio-dramama snimljenim za Radio Beograd.

Predrag Ejdus je iza sebe je ostavo suprugu Milicu i dvoje dece. Ćerka Vanja takođe se bavi glumom.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.