PROVERITE ODMAH! Dužina kažiprsta i srednjeg prsta otkriva seksualnu orijentaciju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2018, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROVERITE ODMAH! Dužina kažiprsta i srednjeg prsta otkriva seksualnu orijentaciju!

Za sve su krivi hormoni.

Veće su šanse da su žene čiji su kažiprst i srednji prst različitih dužina lezbejke, pokazalo je istraživanje. Naučnici su merili dužinu prstiju 18 parova identičnih blizanaca različitih seksualnih orijentacija.

U proseku, lezbejke su, za razliku od heteroseksualnih blizanaca, imale različitu dužinu srednjeg prsta i kažiprsta, ali samo na levoj ruci. Naučnici sa Univerziteta Eseks su zaključili da ova pojava može biti rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veće izloženosti testosteronu u majčinom stomaku.

U istraživanju je učestvovalo i 14 parova muških identitičnih blizanaca, gde je jedan brat bio gej, drugi heteroseksualan, međutim, nisu dobijeni isti rezultati. U majčinom stomaku bebe oba pola izložene su takozvanom muškom hormonu, testosteronu, ali naučnici veruju da su neke izloženije od drugih.

„S obzirom na to da se identični blizanci, koji dele 100 odsto gena, mogu razlikovati po pitanju seksualne orijenacije, potrebno je razmatrati i druge činioce koji doprinose razlikama“, kaže autor studije doktor Tjuzdej Vats, sa odseka za psihologiju Univerziteta Eseks.

On dodaje da je istraživanje pokazalo da se seksualnost formira još u majčinom stomaku.

„Ona zavisi od količine muških hormona i načina na koje telo reaguje na hormone. Veća je verovatnoća da će beba koja je izloženija testosteronu imati veće šanse da bude bisekualne ili homoseksualne orijentacije“.

Rezultati istraživanja objavljeni su u žurnalu Arhive seksualnog ponašanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.