PROGLAŠENA ZA NAJVEĆU KUĆU NA SVETU: Prodaje se za MALE PARE, a ovo je RAZLOG TOME

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2022, 20:04

PROGLAŠENA ZA NAJVEĆU KUĆU NA SVETU: Prodaje se za MALE PARE, a ovo je RAZLOG TOME

Nisu mislili na to.

Mega Vila “The One” u Los Anđelesu koja je trebalo da bude najskuplja kuća prodata u Americi (Sjedinjenim Državama), ovih dana otišla je u stečaj i biće prodata na aukciji po nižoj ceni nakon što njen vlasnik nije platio više od 165 miliona dolara duga, navodi se u saopštenju suda.

Prošle nedelje, mega luksuzna vila The One najskuplja porodična kuća u Americi sa prvobitnom prodajnom cenom od 500 miliona dolara, otišla je na aukciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << te će biti prodata po nižoj ceni od 250 miliona dolara.

Imanje Bel Er se prostire na površini od 9.754 kvadratna metra, cela megavila – imanje stavljeno je u stečaj od strane Višeg suda u Los Anđelesu pošto je vlasnik vile, Nil Niami, dugovao milionske kredite piše Dail Mail.

Niami, investitor za nekretnine, kupio je “The One” 2012. godine i proveo je poslednjih devet godina obećavajući da će izgraditi najveću kuću u SAD-u i pretvoriti je u profit, ali nije mogao da završi izgradnju niti da nađe kupca otkako je prošla u prodaji u januaru.

Ogromna i luksuzna vila “The One” kao raj za milijardera poseduje noćni klub, kozmetički salon, kazino, pet bazena, 20 spavaćih soba, 42 kupatila. Okružena je stazom za trčanje dugom 121 metar. Glavni apartman je veličine 510 kvadratnih metara, sa sopstvenom kancelarijom, bazenom i kuhinjom.

Mega Vila poseduje i garažu u koju može da stane 30 automobila, a takođe ima pogled na okean i planine. Najskuplju vilu u Sjedinjenim Državama osmislili su arhitekta Pol Meklin i dizajner enterijera Ketrin Rotondi.

Godine 2018. Niami je pozajmio 82,5 miliona dolara od kompanije Hankei Investment Co. za finansiranje ekstravagantnog projekta, a rok za otplatu bio je oktobar 2020. Predsedavajući kompanije Hankei Don Hankei se zalagao za to da kuća uđe u stečaj kako bi vratio zajmove. Takođe je tvrdio da je Niami postao previše “rastrojen” da bi prodao kuću tokom pandemije.

Kako najskuplja kuća u Americi izgleda, pogledajte na snimku ispod:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.