PRETRAGA NA GUGLU VIŠE NEĆE BITI ISTA: Uvode nove algoritme – čeka nas drastična promena!

Izvor: 011vodič.com, 16.Sep.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRETRAGA NA GUGLU VIŠE NEĆE BITI ISTA: Uvode nove algoritme – čeka nas drastična promena!

Kompanija donela odluku.
Najpopularniji pretraživač interneta – Gugl (Google), promenio je svoj algoritam pretrage, zbog čega će uskoro u vrhu rezultata pretrage naglasak staviti na originalno izveštavanje.
To znači da nam ubuduće, kada otvorimo Google/Vesti, na prvim pozicijama neće više biti one “klikabilne” i popularne vesti, već originalne vesti nastale istraživačkim novinarskim radom.
– U današnjem ubrzanom svetu vesti, originalno izveštavanje o nekoj >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << temi ne ostaje dugo na vrhu – napisao je na svom blogu potpredsednik Gugla za vesti Ričard Gingras.
Kompanija će izdati i nove smernice za svoje ocenjivače – više od deset hiljada ljudi koji ocenjuju rad pretraživača.
– Da bi validirali naše algoritme i pomogli našem sistemu da shvati autoritet pojedinih stranica, imamo više od deset hiljada ocenjivača iz čitavog sveta koji procenjuju naš rad. Njihova povratna informacija ne menja rang listu posebnih rezultata koje ocenjuju. Umesto toga, njihove povratne informacije se koriste za evaluaciju i poboljšanje algoritma na način koji je primenljiv na sve rezultate – dodaje Gingras.
Gugl vesti su do sada su na sam vrh izbacivale sve one nedavne, od kojih korisnike većina nije ni zanimala.
– Davanjem boljeg pristupa originalnom novinarstvu za sve vrste priča – od filma, sporta, muzike i sveta poznatih, pa sve do ozbiljnog novinarstva iza pokreta #MeToo, krize sa opijatima i ‘Panamskih papira’ (Panama Papers), to će pomoći ljudima da budu bolje informisani o vestima koje im nešto znače – zaključio je Gingras.

The post PRETRAGA NA GUGLU VIŠE NEĆE BITI ISTA: Uvode nove algoritme – čeka nas drastična promena! appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.