Ovo su srednjoškolske ocene NIKOLE TESLE: Ne možete ni pretpostaviti iz kog predmeta je najveći srpski um IMAO JEDINICU (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 11.Jun.2020, 15:13

Ovo su srednjoškolske ocene NIKOLE TESLE: Ne možete ni pretpostaviti iz kog predmeta je najveći srpski um IMAO JEDINICU (VIDEO)

Tesla se pohađao Gimnaziju Karlovac od 1870. do 1873. godine POREKLO i život Nikole Tesle već decenijama unazad intrigiraju svet i zaljubljenike u nauku, a to se do danas nije promenilo. Interesovanje za Nikolu Teslu je toliko veliko i rasprostranjeno kako na Balkanu sa kojeg je potekao, tako i u Americi u kojoj je proveo gotovo ceo svoj život. Zanimljivosti i novootkriveni detalji iz njegovog života pojavljuju se vrlo često, a ono što zaljubljenike u ovog neverovatnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << naučnika posebno intrigira jeste Teslino detinjstvo provedeno u Smiljanu, kao i njegovi školski dani. Nedavno se čak i na Jutjubu pojavio video, u kojem je devojka po imenu Tobi, vrlo aktivna na ovoj mreži, na svom kanalu pod imenom “Tubees” odlučila da sa javnošću podeli i ocene velikog srpskog naučnika. Ova devojka je zaljubljenik u matematiku, astronomiju i fiziku,a diplomirala je matematiku i fiziku na Univerzitetu na Novom Zelandu. Njene klipove u kojima se bavi životom i delom velikih naučnika prati više od 400.000 pretplatnika. Početkom maja Tobi je objavila video sa ocenama Nikole Tesle u srednjoj školi i na fakultetu. U pitanju je prevod kopija originalnih dokumenata koji se nalaze u arhivi "TU Graz". Tesla se pohađao Gimnaziju Karlovac od 1870. do 1873. godine. U prvoj godini bio je odličan đak sa pohvalama. Situacija je slična i u drugoj godini, ali je u trećoj pao matematiku u prvom polugodištu jer je ocena (nedovoljan), što je potpuno neverovatno s obzirom na činjenicu da mu je upravo matematika kroz čitavu karijeru bila najverniji pratilac. Međutim, u dokumentu je naznačeno da je Tesla bio bolestan dva meseca i da je odsustvovao. Na maturskom ispitu bio je odličan iz matematike, geografije, istorije i nemačkog. Tobi nije istakla kako je došla do ovih zanimljivih dokumenata o našem velikom naučniku, ali je sigurno da je ovaj njen video usrećio veliki broj zaljubljnika u lik i delo Nikole Tesle, kojih je širom sveta neverovatno mnogo.

Nastavak na Večernje novosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.