Ovako ćete saznati da li je prevruće za šetnju vašeg ljubimca - potrebno vam je SAMO pet sekundi

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2019, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako ćete saznati da li je prevruće za šetnju vašeg ljubimca - potrebno vam je SAMO pet sekundi

Odličan savet.

Kako su visoke letnje temperature opasne za nas ljude, tako su i za četvoronožne ljubimce. Ako niste sigurni da li je prevruće za šetnju s njima, ovaj kratak test bi vam mogao pomoći u odluci.

Stanite bosom nogom na asfalt ili položite zadnju stranu ruke 5 sekundi na tlo. Ako ne možete držati punih 5 sekundi, znači da je prevruće i za njih.

Ako je napolju 25 stepeni, temperatura asfalta je oko 50 stepeni. Ako temperatura vazduha >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << seže do 30 C, kakve i jesu ovih dana, asfalt postiže visokih 57 C.

Šetnje vaših ljubimaca ograničite na dva puta dnevno i to rano ujutro i kasno uveče kada temperature padnu. Uvek im nosite vodu i izbegavajte s njima veće aktivnosti, jer iako uveče nisu visoke temperature, može doći do toplotnog udara.

Znakovi koji ukazuju da su se šapice oštetile su šepanje, odbijanje hodanja, lizanje/žvakanje šapa, rane, mehurići/crvenilo. Pseće šapice možete zaštititi mazanjem raznih balzama i melema.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.