OTIŠLA JE DA OPERIŠE TUMOR NA MOZGU: Ono što su NAŠLI kada su joj otvorili glavu SVE JE ZAPREPASTILO

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2019, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTIŠLA JE DA OPERIŠE TUMOR NA MOZGU: Ono što su NAŠLI kada su joj otvorili glavu SVE JE ZAPREPASTILO

Fuj!

Rejčel Palmi 42 lekari su konstatovali promene na mozgu i posumnjali da je najverovatnije u pitanju zloćudni tumor.

Operacija joj je hitno zakazana, a kada su joj lekari iz njujorške bolnice "Maunt Sinaj" otvorili lobanju ostali su u šoku od onoga što su tamo pronašli.

Kada su joj otvorili glavu, lekari su ugledali učaurenu masu koja je ličila na prepeličje jaje. Izvadili su je, stavili pod mikroskop, zasekli i našli malu pantljičaru. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Naravno da sam bila zgađena, ali u isto vreme doživela sam olakšanje. To je značilo da nije potrebno dalje lečenje - rekla je Rejček.

Ona otkriva da je dugo patila od nesanice i košmara, da je imala halucinacije i uobražavala stvari. U januaru 2018. simptomi su se pogoršali. Često se događalo da joj stvari jednostavno ispadnu iz ruku, a pisanje SMS poruka postalo je "nemoguća misija". Često je dugo zurila u kompjuter, pokušavajući da razume smisao teksta ispisanog na ekranu.

Rejčel pati od neurocisticerkoze, infekcije tkiva čiji je uzročnik svinjska pantljičara Taenia solium. Infekcija je moguća na dva načina, to jest u dva oblika. Najčešće je reč o odrasloj pantljičari, koja se unosi u organizam preko svinjskog mesa koje nije dovoljno termički obrađeno. Tada pantljičara živi u crevima. Međutim, postoji još jedan način da se zarazite.

Ljudi zaraženi odraslom pantljičarom izbacuju mikroskopska jajašca preko stolice, a ako ne operu ruke kako treba, mogu da je prenesu drugima. Na primer, pripremajući jelo za druge, koji preko hrane unose jajašca u organizam. Ona stižu do tankog creva, gde se izlegu larve, koje probijaju zid creva i dospevaju u krvotok. Preko krvi mogu da stignu do svih delova tela, uključujući i mozak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.