Novinar iz Indonezije HIT NA INTERNETU: Balkanci ODLEPILI! Da li je moguće da se ovako zove i preziva?

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2019, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinar iz Indonezije HIT NA INTERNETU: Balkanci ODLEPILI! Da li je moguće da se ovako zove i preziva?

Ko bi rekao!

Indonežanski reprter sa kanala CNBC Indonezija postao je pravi hit na Balkanu zahvljujući neobičnoj kombinaciji imena i prezimena.

Njegovo neobično ime i prezime, koje je usko povezano sa istorijom Balkana,  primetila je sarajevska novinarka Arduana Pribinja.

Ovaj indonežanski novinar, koji izveštava o vestima iz ekonomije zove se Tito Bosna.

Ova kombinacija imena i prezimena potpuno je neuobičajena za Indonežane, jer oni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uglavnom koriste samo ime, koje se ponekad sastoji i od više reči.

Iz tog razloga mnogi se pitaju kako to da ovaj novinar baš ovako zove i preziva.

Imenom i prezimenom. Superstar. pic.twitter.com/JNOyIY9QaJ

— Arduana Pribinja (@ArduanaPribinja) June 28, 2019

Nekadašnja SFRJ i Indonezija su bile članice Pokreta nesvrstanih, a njihovi predsednici Josip Broz Tito i prvi predsednik Indonezije Sukarno su imali dobre odnose.

Dalje, Indonezija je vrlo brzo priznala Bosnu i Hercegovinu nakon raspada Jugoslavije, a njen drugi predsednik Suharto je 1995. godine boravio u Sarajevu.

Možda su ove istorijske činjenice i uticale na roditelje ovog novinara prilikom odabira imena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.