Nije sve što je u muzeju i LEPO: Neće vam biti dobro kada budete čuli od ČEGA je ovaj eksponat!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2018, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije sve što je u muzeju i LEPO: Neće vam biti dobro kada budete čuli od ČEGA je ovaj eksponat!

Nešto najodvratnije što ste videli!

Delovi sada već čuvene mase masti, đubreta i izmeta, koje je blokiralo kanalizaciju ispod londonskog Vajtčepela, sada su izloženi u Londonskom muzeju.

Kustosi kažu da će ovaj neobičan eksponat posetiocima muzeja biti predstavljen kao "uvid u najmasniji i najsmrdljiviji deo urbanog život".

- Za nas je ovaj "masni breg" bio jedan od ključnih momenata prošle godine. Kada smo čuli za to, pomislili smo da je jako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << važno da razmišljamo o ovom važnom izazovu za naš grad - rekla je Viki Sparks, kustos muzeja.

Kanalizaciju ispod ulica Vajtčepela u Londonu začepila je ogromna masa dugačka četvrt kilometra, a radnicima je bilo potrebno gotovo devet nedelja da je uklone.

Deo mase je pretvoren u biogorivo koje će pokretati londonske autobuse.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.