Na Musicology dolaze Hindi Zara i Kori Vong! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 25.Jul.2019, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Musicology dolaze Hindi Zara i Kori Vong! (VIDEO)

Francusko-marokanska kantautorka održaće dva koncerta u septembru, dok slavni gitarista dolazi u novembru ove godine.

Serijal Musicology najavljuje dva izvođača za muzičke sladokusce!

Hindi Zara održaće čak dva koncerta u Bitef art kafeu, 28. i 29. septembra. Hindi Zahra u septembru ponovo u Beogradu!

Francusko-marokanska kantautorka slobodnog duha i baršunastog glasa, osvojila je prestižne nagrade "Constantin" i "Victoires de la Musique". >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Hindi je gotovo samouka multiinstrumentalistkinja i kantautorka koja je sve muzičke uticaje i životna iskustva spojila u jedinstvenu i autentičnu muzičku kreaciju.

Kritičari kažu da u "muzičkoj zgradi svog detinjstva, Hindi poznaje svaki sprat". Njeno muzičko putovanje preuzelo je uticaje Kube, Jordana, Andaluzije, Egipta i Italije, susrevši se sa strašću i energijom muzičara kao što su Miriam Makeba, Sezarija Evora, Marvin Gej i Nina Simon.



Izvor: YouTube/HindiZahra

U novembru stiže jedan od najuspešnijih gitarista današnjice i član benda Vulfpeck, Kori Vong, a nastupiće 7. novembra u istom prostoru.

Ovaj gitarista poznat je po lakoj veštini improvizacije, veselom duhu koji je sveprisutan u toku njegovih nastupa i po fleksibilnom zglobu desne šake. Večiti optimista koji kroz život prolazi nasmejano i hrabro ističući kako je njegov cilj mnogo veći od toga da ljudi misle da fantastično svira gitaru.



Izvor: YouTube/CoryWong

Kada je imao 16 godina, Vong je pretrpeo veliku povredu glave koja je rezultirala gubitkom osećaja u desnoj ruci, nakon čega su usledile loše prognoze lekara kojima nije dozvolio da preovladaju. Vremenom, uspeo je da se izbori sa svim poteškoćama, da bi danas postao jedan od najpriznatijih gitarista, kantautora i producenata, čiji se album, simbolično nazvan "The Optimist", našao na Bilbordovoj listi top 20 džez albuma prošle godine.

Pod uticajem Prinsa, Džeksona, grupe "Earth, Wind & Fire", ali i Metenija, Skofilda i Frizela, kreirao je svojevrsni stil komuniciranja sa publikom koji je istovremeno melodičan i nežan, ali sa povremenim prepuštanjem izraženom fanku u pravom trenutku. Kombinujući električnu i akustičnu veštinu sviranja on stvara autentični izraz i "gruv" kojim je zaradio poštovanje najvećih savremenih kolega muzičara i "džemera".

Kori Vong će u Beogradu nastupiti prvi put u okviru serijala Musicology Barcaffe Sessions.

Ulaznice za oba koncerta biće dostupne na sajtovima i prodajnim mestima "Tickets.rs" i "DD Tickets", po pojedinačnoj ceni od 1.500 dinara.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.