NJEGOVU PESMU IZ ČUVENIH MARATONACA SVI ZNATE Bio je nem pa je propevao, a kasnije je OSUĐEN NA SMRT

Izvor: Blic, 17.Jul.2017, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NJEGOVU PESMU IZ ČUVENIH "MARATONACA" SVI ZNATE Bio je nem pa je propevao, a kasnije je OSUĐEN NA SMRT

Ako bismo vam rekli da njegovu pesmu većina vas zna, a da je njegovo ime Milan Bata Timotić, možda vam ne bi bilo najjasnije. A sećate li se numere "Svi vi što maštate o sreći" iz filma "Maratonci trče počasni krug". E, upravo taj čovek čudne životne sudbine ju je otpevao.

Milan je rođen 1908. godine u mestu kod Šapca i kao dete je dobio šarlah. Na kratko je od posledica te bolesti bio i nem i niko nije ni pomislio da će moći da se izleči. Međutim, prevazišao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je te probleme i rastao u ozbiljnog momka koji je završio prava, a uporedo se bavio i muzikom. Godine 1927. snimio je album sa sevdalinkama.

Tokom drugog svetskog rata radio je u Operi u Beogradu i tu živeo. S obzirom na to da je bio protivnik Titovog režima, tadašnja vlast ga osuđuje na smrt. Ne bi li izvukao živu glavu, Milan tada beži u Ameriku.

Tamo je lepo prihvaćen i nastavio je da se bavi muzikom. Oženio se pijanistkinjom Džoan Kornel, a umro je u 80. godini posle teške bolesti u gradu Indijanapolis.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.