NISTE IMALI POJMA: Evo zašto se ženska košulja zakopčava s leve, a muška s desne strane!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2022, 22:35

NISTE IMALI POJMA: Evo zašto se ženska košulja zakopčava s leve, a muška s desne strane!

Postoje različite teorije!

Na internetu su se pojavile dve priče koje objašnjavaju zašto se žensko zakopčavanje razlikuje od muškog odnosno zašto su dugmad na ženskim bluzama (na levoj) na suprotnoj strani od muških (desnoj).

Melani M. Mur osnivačica poznatog brenda ženskih bluza, ima teoriju i misli da je možda jednom zauvek otkrila razlog piše "Mirror".

Naime, prema jednoj od teorija, muške košulje su imale dugmad na desnoj strani jer je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << većina muškaraca mač držala u desnoj ruci. Po toj logici, lako i brzo bi mogli da raskopčaju košulju levom rukom, ne ispuštajući mač, kako bi brzo bili spremni za dvoboj.

Kada je reč o damama i njihovim košuljama, veruje se da su dugmići stavljeni na levu stranu jer je većina žena držala bebe u levoj ruci, kako bi im desna bila slobodna da obavljaju stvari po kući. Takođe, moguće je da su dugmad na ženskim košuljama stavljena na levu stranu, kako bi žene lakše i brže desnom rukom mogle da raskopčaju bluzu i podoje decu.

Još jedno moguće objašnjenje za to što su dugmad na različitim stranama na muškoj i ženskoj odeći datira iz vremena kada su dame počele da oblače ono što je do tada bila tradicionalno muška odeća.

Od tada su, navodno, proizvođači odeće počeli da stavljaju dugmiće na levoj strani ženske odeće, kako bi se razlikovala od muške.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.