Možda na kraju života proživimo sve što smo propustili. I bude mi dovoljno da umrem sretna

Izvor: 011vodič.com, 01.Jan.2020, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Možda na kraju života proživimo sve što smo propustili. I bude mi dovoljno da umrem sretna

Da si smogao hrabrosti i usmrtio ponos, svog tamničara. Da si mu na spavanju uzeo ključeve i nožem mu izboo srce.
Možda na kraju naših života u jednoj zimi, proleću, letu i jeseni proživimo sve što smo propustili u osamdeset godina. I bude mi dovoljno da umrem sretna. Da kroz staračke mrene na očima vidimo jedno drugo kao one noći kad smo se prvi put sreli. I da mi iskreno ponoviš koliko sam lepa i kako me je Bog, u kojeg nikada nisi verovao, za tvoje dlanove oblikovao. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Nećemo spominjati sve što smo iz inata propustili. I putovaćemo vozovima kroz žitna polja iz kojih će nas pozdravljati crveni makovi. I u zalascima sunca setiti se onog poslednjeg koji sam u nekom tako dalekom životu sa tvog ramena gledala.
Krijući ćeš da uzimaš tablete za srce i glumiti da je smrt daleko od nas, a ja ću se praviti da to ne vidim jer sam sakrila od tebe da znam koliko mi je ostalo da živim dana.
Krivićeš sebe kada zaspiš u stolici. Osećaćeš se krivim jer sam nekada rekla kako kraj tebe ne bih od sreće mogla zaspati, i kako bi mi bilo žao da i minut propustim a da te budna ne gledam. Onda ću da ti se na rame naslonim i reći ću ti da moramo bar malo odspavati i smoći snage za novi dan koji dolazi.
Možda na kraju života ispuniš mi i ispunim ti sve snove. Možda tek tada okrenemo leđa svetu i počnemo, uprkos smrti koja će nas čekati, da živimo i da se bez ponosa volimo kao da smo na početku života i ljubavi.
The post Možda na kraju života proživimo sve što smo propustili. I bude mi dovoljno da umrem sretna appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.