Mladića bez ruku odbili na fakultetu, pa je pokrenuo vlastiti biznis

Izvor: Cafe.ba, 03.Jan.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladića bez ruku odbili na fakultetu, pa je pokrenuo vlastiti biznis

Otvorio je svoju prodavnicu i sve poslove vodi sam, osim dostave, u čemu mu pomažu majka i sestra

Jedan 24-godišnji Kinez iz Gushana u provinciji Zehjiang izgubio je obje ruke nakon teškog strujnog udara kada je imao svega osam godina, piše “Fokus“.

Hu Xialu je od tada uspio završiti osnovnu i srednju školu, a na fakultet u Pekingu ga nisu primili iako je imao najbolje ocjene, uzimajući u obzir njegovo teško zdravstveno stanje.

Međutim, to nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << zaustavilo Hua da pokrene vlastiti biznis. Tako je otvorio svoju prodavnicu i sve poslove vodi sam, osim dostave, u čemu mu pomažu majka i sestra.

Kaže da je sretan što može sam za sebe raditi i nada se da će se odužiti svima koji su mu pomogli.

– Iako sam bez ruku, imam obje noge na kojima mogu stajati. Bez obzira na sve teškoće koje vas zadese u životu ne smijete odustajati – poručio je Hu.

Istakao je i da u budućnosti planira otvoriti supermarket kada zaradi dovoljno novaca.

U Novoj godini, kaže, želi pronaći ženu s kojom će provesti ostatak svog života.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.