Izvor: Press, 06.Dec.2018, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MORAĆE PONOVO NA POLAGANJE: Darku Laziću trajno oduzimaju vozačku dozvolu!

Ukoliko bude želeo novu vozačku dozvolu, moraće da ponovo podnese zahtev i položi testove.
Zbog čak 12 prekršajnih prijava koje je dobio u proteklih pet godina, folk pevaču Darku Laziću biće trajno oduzeta vozačka dozvola i moraće ponovo da polaže testove.



S obzirom na to da Zakon o saobraćaju u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << propisuje da nakon sakupljenih 18 kaznenih poena sledi oduzimanje vozačke dozvole, pevaču, koji se trenutno nalazi na lečenju u banji u Mladenovcu, u toku sledeće godine biće trajno oduzeta dozvola. Kako bi dobio novu, moraće ponovo da podnosi zahtev za dobijanje dozvole.




Autor: Ivan Dobričić


- Darko od 2013. godine ima evidentirano oko 12 prekršajnih prijava i sve su uglavnom slične. Većina prekršaja je za brzu vožnju i vožnju bez vozačke dozvole, što spada među najveće kazne kada je saobraćaj u pitanju. Manji procenat su one za nepropisno parkiranje, a ima čak i jedna koju je dobio jer nije želeo da otkrije ko je vozio automobil registrovan na njegovo ime, a koji je prošao kroz crveno svetlo na semaforu. Darko je u nekoliko navrata vozio i neregistrovano vozio i bez adekvatne dozvole - kaže izvor i dodaje:



- Vozačka dozvola oduzima se nakon sakupljenih 18 poena. Budući da Darko ima 12 prekršajnih prijava, čak i ukoliko neka zastari, on je sakupio dovoljan broj poena za oduzimanje dozvole - dodaje izvor upućen u Zakon o saobraćaju.




Autor: TvPink Printscreen


Darko će, nakon što ostane bez dozvole, biti prinuđen da podnese zahtev za izdavanje nove, ali će za istu morati ponovo da polaže testove. Međutim, tek nakon što mu sve zabrane isteknu.



- Nakon što mu oduzmu dozvolu, on može da zatraži da dobije novu i to tek kada sve zabrane za upravljanje vozilom prođu. Zahtev se podnosi Agenciji za bezbednost u saobraćaju, a obuka za upravljanje vozilom traje 10 dana. Sam proces koji obuhvata dostavljanje zahteva, obuku i izdavanje nove saobraćajne dozvole traje tri meseca. Darko će, takođe, u čitavom tom procestu morati ponovo da polaže testove - završava izvor.


Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.