Letite avionom? Ukoliko čujete ovaj zvuk, čeka vas SIGURNA SMRT!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2018, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letite avionom? Ukoliko čujete ovaj zvuk, čeka vas SIGURNA SMRT!

Sigurno niste znali!

Buka u avionu nije nešto čega treba da se plašite, posebno ako uzmete u obzir da je svaka promena na svoj način bučna. Ipak, kada ništa ne čujete, to je znak da treba da se uplašite.

Iznenadna potpuna tišina je razlog za brigu. To bi možda moglo da znači da su oba motora otkazala, ali ni tada ne biste bili u bezizlaznoj situaciji, čak i da motori neće da se pokrenu avion može preći velike daljine i bez oba motora. Nakon što su avionu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kompanije Er Transat na letu 236 davne 2001. godine otkazala oba motora, uspeo je prinudno da sleti na aerodrom udaljen 100 kilometara.

Snažan udarac i eksplozija pri sletanju bi mogli da znače da je pukla guma, što može predstavljati ozbiljan problem. Mnogi putnici bi u tom slučaju mogli da budu povređeni, a oni najnesrećniji i da poginu.

Zvuk motora koji još glasnije radi dok leti relativno blizu tla znači da je ptica ušla u motor.

Udar groma, koji nije uopšte opasan po avion, putnici mogu primetiti u vidu blica i slabijeg udarca u letelicu.

Prva indikacija stvarnog problema mogla bi da bude i glas pilota koji se obraća putnicima. Kako bivši pilot Patrik Smit objašnjava, ako vas pilot obaveštava o problemu sa održavanjem pritiska, problemu sa motorom ili vanrednim sletanjem, ne tumačite ovo kao situaciju između života ili smrti već kao mere predostrožnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.