Klint Istvud režira film o napadu IS na francuski voz

Izvor: N1 televizija, 01.Sep.2017, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klint Istvud režira film o napadu IS na francuski voz

Američki režiser Klint Istvud u Francuskoj režira film koji se bavi pokušajem napada Islamske države na brz voz, kada su tri Amerikanca savladala napadača.

Za snimanje "The 15.17 to Paris" Istvud je na pet dana iznajmio voz, a ostatak posla se obavlja u Arasu, gradu u koji je voz stigao pošto su putnici voza, uključujući i tri prijatelja iz Kalifornije, savladali Ajuba el-Kazanija.

Oni su odlikovani Legijom časti, najvišim francuskim odlikovanjem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Magazin Variety je naveo da će tri Amerikanca igrati same sebe. Dve trake pruge u Arasu su danas bile zatvorene zbog snimanja filma.

Advokat El-Kazanija je rekao da je osumnjičeni za pokušaj napada u avgustu 2015. radio po naređenju vođe ćelije Islamske države koja je izvršila napade u Parizu tri meseca kasnije.

Klint Istvud je glumačku slavu stekao ulogama revolveraša u špageti vesternima Serđa Leonea kao i policajca "Prljavog Harija" Kalahana.

Sa uspehom se bavi i režijom, a Oskare je dobio za filmove "Unforgiven" i "Million Dollar Baby" a nominovan za "Mystic River", "American Sniper" i "Letters from Iwo Jima".

Učestvovao je u više od 50 filmova, sa jedne ili druge strane kamere.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.