KORAK DALJE U SVETU GEJMINGA: Ray tracing tehnologija – vrhunac uživanja u igranju (VIDEO)

Izvor: 011vodič.com, 18.Avg.2019, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KORAK DALJE U SVETU GEJMINGA: Ray tracing tehnologija – vrhunac uživanja u igranju (VIDEO)

Ray Tracing tehnologija i dalje predstavlja veliku novotariju u svetu video igara, koja je imala veoma trnovit start sa RTX serijom grafičkih kartica iz Nvidia asortimana.
Ipak, svi se slažu da je ovo svakako tehnologija budućnosti i jedna od ključnih stvari za naredne generacije konzola, gejming računara i igara, tako da svi nastavljaju da rade na njenom implementiranju.
Upravo je Nvidia juče podelila dva nova trejlera, za igre Bright Memory i Grimmstar, kako bi pokazala Ray Tracing >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << efekte na delu u ovim igrama.


Bright Memory je akciona pucačina iz prvog lica, u kojoj se nalazimo u ulozi Shelia, iz organizacije Natural Science Research Organization (SRO).
Oni su 2020. otkrili neki tajanstveni artefakt (mač) koji ima drevne moći i koji svi žele da zloupotrebe, a na nama je naravno da tome stanemo na put.
Akcenat u trejleru je na svetlosnim efektima i zaista izgleda impresivno, ali je pitanje kako će biti u praksi i kakva je zver za to potrebna.
Druga igra koju nam je Nvidia prikazala je Grimmstar, simulacija borbe u svemiru sa elementima RPG-a i organizovanja flote.
Ovo je vizuelno dosta jednostavnija igra, ali to ne znači da se tu ne vide čari Ray Tracinga, kao što smo to recimo videli sa Quake 2 u maju ove godine.
Priča igre kaže da predvodimo “poslednju flotu čovečanstva” u odbrani utočišta ljudske rase.
Očigledno je da Nvidia, sa ovakva dva trejlera paralelno, želi da pokaže kako je Ray Tracing značajan i bitan i za vizuelno impresivne i detalje igre, kao i za one jednostavnije i svedenije, i čini se da su u tome uspeli.



The post KORAK DALJE U SVETU GEJMINGA: Ray tracing tehnologija – vrhunac uživanja u igranju (VIDEO) appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.