Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 06:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KONCERT U ZNAK SEĆANJA NA ROKERA Ćerka Laze Ristovskog: Bio je idol, veliko dete i muzičar koji se pamti

Bio je jedan od omiljenih domaćih muzičara, član “Bijelog dugmeta” i “Smaka”, kompozitor, producent i aranžer. U njegovu čast, 9. novembra će u “Sava centru” biti održan koncert “Iza horizonta”.

- Mislim da je trebalo ranije da se dogodi ovaj koncert, ali ja nisam bila u stanju da to iznesem. Glupo je pričati koliko mi on nedostaje, ali imam utisak kao da smo ga vratili. Ne znam samo kako ću koncert preživeti, ali sada samo lepe emocije osećam. Čak sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i sanjala Lazu kako mi kaže da će biti na koncertu - kaže Sanda Ristovski-Grlić, ćerka popularnog muzičara. Za svog oca kaže da je bio veliko dete, uvek veseo i nasmejan.

- Samo dok sam bila baš mala, on je bio veliki autoritet, a kasnije smo imali taj divan topao odnos, mogli smo da pričamo o svemu, dešavalo se i da me pozove oko dva ujutro da mi pusti nešto što je radio - priseća se ona. Na koncertu će nastupiti najznačajniji Lazini saradnici na čelu sa Goranom Bregovićem, Alenom Islamovićem, prijatelji iz grupe “Smak”, Kiki i “Piloti”, “Neverne bebe”, “YU grupa”, Aleksandar Lokner, Vlatko Stefanovski, Vasil Hadžimanov, Zana, Bilja Krstić, Nikola Čuturilo i mnogi drugi.

- Bio mi je idol kada sam bio klinac, od 1985. i koncerta u Moskvi, gde su svirali Bajaga i “Instruktori” i “Bijelo dugme”, počelo je naše prijateljstvo, a devedesetih smo počeli da sarađujemo. Mislim da smo ostavili lep instrumentalni album “Naos” - podsećao se Aleksandar Lokner.

U Mikser hausu biće postavljena izložba 19. oktobra, snima se i dokumentarni film o Lazi.

PRVA ZVEZDA klavijaturista

Milan Đurđević iz “Nevernih beba” kaže da su Lazu svi gledali kao heroja tog instrumenta.

- Do tada su zvezde bile gitaristi i pevači, a kada se on pojavio, odjednom je klavijaturista postao zvezda - zaključuje Đurđević.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.