Jeo je kokice i ljuskica mu se zaglavila između zuba: Zbog toga je ZAMALO UMRO (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2020, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeo je kokice i ljuskica mu se zaglavila između zuba: Zbog toga je ZAMALO UMRO (FOTO)

- Ne želim da bilo ko prođe ono što sam ja prošao.

Vatrogasac Adam Martin dobio je endokarditis – upalu unutrašnjeg sloja srca i srčanih zalistaka nakon što mu je ljuskica od kokice zapela među zubima i nikako nije uspevao da je izvadi, prenosi LADBible.com.

Uzrok infektivnog endokarditisa su bakterije, koje se mogu naći i u ustima, a koje putem krvotoka ulaze u organizam i mogu da oštete srce. Adam kaže da se seća kako je tri dana pomerao vilicu nastojeći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da izvadi ljuskicu kokice. Pokušao je da izvuče hranu pomoću šrafova, poklopca olovke, komadima žice.

Počeo je da ga boli zub, ali nije otišao zubaru i nedelju dana kasnije počeo je da ga muči noćni znoj, osećao je glavobolju, umor i patio je od šumova na srcu. Vatrogasac iz Koveraka u Kornvolu rekao je: - Lekari su mi rekli, da nisam došao kod njih, za tri dana sam mogao da budem mrtav. Ljudi umiru kada se infekcija toliko proširi, a ja sam bio na ivici. Bukvalno mi je uništila srčane zaliske. Da sam otišao odmah kod zubara, ništa od ovoga se ne bi dogodilo. Najgore iskustvo u mom životu. Bio sam na ivici smrti, stvarno imam sreće. Nikada više neću jesti kokice.

Kokica mu se zaglavila između zuba, dobio infekciju i zamalo umro... pic.twitter.com/I20vgXmcX7

— FikoR (@FikoR87) January 8, 2020

Otac troje dece mislio je da ima grip. Otišao je lekaru opšte prakse koji ga je poslao na rentgen i vađenje krvi. Vratio se kući na odmaranje, ali danima kasnije nije se osećao bolje. Primetio je i krvni ugrušak na nožnom prstu, kasnije dijagnostifikovan kao "Janeway lezija" – spoljni pokazatelj infektivnog endokarditisa. Tada se zaputio u bolnicu.

- Imao sam osećaj da nešto nije uredu. Spavao sam jako puno i osećao se veoma loše. Imao sam bolove u nogama. Primljen sam u bolnicu nekoliko dana na pretrage i bio sam već jako zabrinut.

Pokazalo se da je bol u nozi ugrušak infekcije, a uklanjanje je trajalo pet sati. Dali su mu lekove za infekciju, ali pretraga je otkrila da mu je srce teško oštećeno i da će mu biti potrebna operacija.

- Ne želim da bilo ko prođe ovo što sam ja. Sve se tako brzo dogodilo. Jezivo je kada pomislim da je sve to zbog kokica.

Na sreću, Adam se brzo oporavio. U oktobru 2019. je operisan, a sada je kod kuće sa suprugom i decom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.