ISČUPAO JOJ SRCE: Pre osamdeset godina dogodilo se brutalno UBISTVO, optužen POGREŠAN čovek! A sada...

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Dec.2018, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISČUPAO JOJ SRCE: Pre osamdeset godina dogodilo se brutalno UBISTVO, optužen POGREŠAN čovek! A sada...

Nova teorija!

Nerešeno ubistvo britanske tinejdžerke, koja je brutalno ubijena i osakaćena u Kini 1937. godine, dovela je do sporenja između autora o identitetu ubice. Pol Frenč je u svom bestseleru "Ponoć u Pekingu" pisao o smrti sedamnaestogodišnje Pamele Verner i za ubistvo osudio američkog zubara i bivšeg marinca. Ali, sada nova knjiga pod nazivom "Smrt u Pekingu", penzionisanog detektiva Grema Šeparda, navodi da je pravi ubica Pamelin bivši dečko, Kinez Han Šu-čing.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Šepard, koji je tri decenije radio za Skotland jard, dobio je na poklon Frenčovu knjigu, što ga je inspirisalo da istraži slučaj. Bivši detektiv tvrdi da iako je knjiga iz 2012. godine "čitljiva", autor "nije odradio posao kako treba".

Frenč je branio svoju knjigu i istakao da je Šepard bio motivisan za istragu zbog porodičnih veza sa jednim od učesnika originalnog događaja. Šepardova supruga je praunuka Nikolasa Ficmaurisa, islednika koji je vodio istragu i tvrdio da je identitet Pamelinog ubice nejasan.

Pamela, ćerka penzionisanog britanskog konzula i pisca, bila je udarena u potiljak i ubijena dok se biciklom vraćala kući sa klizališta u kineskoj prestonici. Njeno telo je unakaženo i srce joj je iščupano iz grudi, tokom brutalnog ubistva.

Oba autora su se u velikoj meri oslanjali na korespondenciju Pamelinog oca Edvarda Vernera. Dokument se čuva u Nacionalnom arhivu. Verner je odlučio da sam istraži ćerkino ubistvo, pošto policija nije uspela da pronađe počinioca. On je zaključio na osnovu dokaza koje je pronašao, da su ubistvo počinili američki zubar Ventvort Boldvin Prentis i bivši marinac Džo Knauf, osumnjičen da je bio diler droge.

Pol Frenč je u svojoj knjizi stao na Vernerovu stranu i pretpostavio da je američki duo, koji je često išao zajedno u lov, tretirao Pamelu kao životinju koju treba uloviti. Sa druge strane, Šepard smatra da je Pamelin otac bio duševno bolestan.

- On je načinio sve vrste optužbi. Optužio je sve da su bili umešani u ubistvo, uključujući i šefa kineske policije – rekao je on.

Šepard je rekao da je Kinez Šu-čing, Pamelin bivši dečko kojeg njen otac nije odobravao, počinio ubistvo i da je jedini nestao posle Pameline smrti. Šu-čing je takođe viđen na klizalištu, tri dana pre Pamelinog ubistva.

Najupečatljiviji detalj za Šeparda je bio taj što je Pamelino srce iščupano iz grudi. On tvrdi da je obedovanje nečijeg srca "malo poznata, ali originalno kineska praksa prilikom ljubavi ili mržnje".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.