Hrvatski mediji: Cetinskom preti osam godina zatvora?

Izvor: Mondo, 06.Mar.2019, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski mediji: Cetinskom preti osam godina zatvora?

Potvrđena optužnica protiv Tonija Cetinskog

Nakon što je u januaru protiv pevača Tonija Cetinskog podneta optužnica zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posledicom, pulski Opštinski sud danas je potvrdio optužnicu.

Cetinski je 2017. godine izazvao nesreću u Rovinju u kojoj je poginuo 62-godišnji muškarac. Pevaču se stavlja na teret da je, kršeći propise o sigurnosti u saobraćaju, izazvao nesreću sa smrtnim ishodom iz nehata, prenosi Index.hr >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i dodaje da ukoliko bude optužen za ubistvo iz nehata, pevaču preti kazna zatvora u trajanju do osam godina.

Advokat Tonija Cetinskog kratko je Jutarnjem listu rekao: "Potvrdili su optužnicu i uputili na suđenje. Nemamo komentar, a svoje argumente ćemo izneti na suđenju. Sudsko veće je odlučiilo da su dokazi koje je tužilac dostavio dovoljni da se otpočne suđenj, a da će se na suđenju odlučivati da li je kriv ili ne".

Cetinski se tereti da je vozilom ušao u krivinu, a da se prethodno nije uverio da li može da izvrši skretanje na siguran način po druge učesnike u saobraćaju. Takođe se tereti da nije prilagodio brzinu kretanja i da usled svega navedenog, nije obratio pažnju na muškarca koji je ležao na putu, i vozilom prešao preko osobe koja je ležala na leđima narušenog zdravlja usred srčane bolesti i u alkoholisanom stanju.

Index piše i da ukoliko se prema odredbama Kaznenog zakona utvrdi da je kriv, Cetinskom preti od jedne do osam godina zatvora.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Potvđena optužnica protiv Tonija Cetinskog, preti mu osam godina zatvora

Izvor: RTS, 06.Mar.2019

Nakon što je u januaru protiv pevača Tonija Cetinskog podneta optužnica zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posledicom, pulski Opštinski danas je potvrdio optužnicu. . Toni Cetinski je 2017. godine izazvao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.