HTELI SU DA BUDEM GOLA, POBEGLA SAM Mija Aleksić ispao je džentlmen i tako je nastala NIKAD EMITOVANA SCENA IZ MARATONACA

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2018, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"HTELI SU DA BUDEM GOLA, POBEGLA SAM" Mija Aleksić ispao je džentlmen i tako je nastala NIKAD EMITOVANA SCENA IZ "MARATONACA"

Nije trebalo da izgleda tako...

"Maratonci trče počasni krug" jedan je od najpoznatijih filmova domaće kinematografije koji i danas izaziva smeh, suze i mnogobrojne komentare, a priče sa snimanja ovog ostvarenja oduvek intrigiraju javnost.

Osim plejade neverovatnih glumaca koji su nosili naslovne uloge u filmu "Maratonci trče počasni krug", ništa manje značajne nisu ni sporedne role. Jedna od najupečatljivijih takvih uloga – sluškinje Olje, bila je poverena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << glumici Melita Bihali, a ona je godinama kasnije otkrila i jednu tajnu sa snimanja.

Postoji scena iz ovog filma koja je snimljena, ali nikada nije emitovana!

U njoj se više objašnjava sam lik sluškinje Olje i njene uloge u domu Topalovića kao "osobe za sve" – čak i za seks!

A post shared by 100 hiljada Srba (@100hiljadasrba) on Sep 2, 2018 at 1:08pm PDT

Scena je išla ovako – Aksentije Topalović (Mija Aleksić) i služavka Olja (Melita Bihali) u krevetu su i na vratima se pojavljuje Laki (Bata Stojković) i vikne: "Deda, šta to radiš, večeras je moj red!".

Prema rečima same Melite tu je nastao problem.

- Snimatelj Boža Nikolić insistirao je da Mija povuče sa nas čaršav i da ja ostanem gola. Nisam pristala na to, jer se nismo tako dogovorili pre snimanja. Pobegla sam ogrnuta čaršafom u ćošak. Scena je bila veoma simpatična uz Batino pitanje koje je usledilo: "Deda, mogu li bar da gledam?" - ispričala je Melita godinama kasnije.

A post shared by 🇷🇸Београдски Bремеплов🇷🇸 (@beogradski_vremeplov_011) on Nov 1, 2018 at 7:18am PDT

Nikolić je, seća se ona, i dalje insistirao da bude po njegovom.

- Onda je Mija Aleksić stao u moju zaštitu rekavši da me ostavi na miru, jer nije bio takav dogovor. Zahvalna sam mu i dan danas - dodala je Melita objašnjavajući da je cela scena do kraja snimanja ispala iz filma verovatno zato što je bila "prizemnija" od ostalih.

A post shared by 🇷🇸Београдски Bремеплов🇷🇸 (@beogradski_vremeplov_011) on Sep 7, 2018 at 8:03am PDT

Glumica je proletos napunila 80 godina, a čak četiri decenije je radila u dečjem pozorištu "Radović".

- Teško mi je što nemam dece, mislim da je to generalno svakome patnja ko je ostao sam. Pogotovo kada dođete u određene godine kada vam je potrebno da sa nekim komunicirate, popričate - rekla je ona jednom prilikom i priznala je da je ostavila supruga zbog njegove ljubomore.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.