Glazura za kosu ili hair gloss tretman: Šta je to u stvari?

Izvor: Piplmetar.rs, 01.Feb.2023, 21:31

Glazura za kosu ili hair gloss tretman: Šta je to u stvari?

Neodlučnost može biti prokletstvo – posebno kada je u pitanju boja kose. Ako menjate boju kose često rizikujete da jako oštetite vlasi.  Tradicionalna farba za kosu obično sadrži amonijak, koji može oštetiti kosu i fizički i hemijski jer narušava protein keratin u vlasima. Ako želite privremenu boju kose, za vas je pravo rešenje hair gloss tretman ili, jednostavnije, glazura za kosu.
Šta je glazura za kosu? Naziv hair gloss tretman može izgledati sam po sebi razumljiv, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << – pa, očekivaćete sjajnu kosu.  Međutim, sjajna kosa nije jedino što može da vam pruži ovakav tretman – on ujedno radi i promenu tona ili boje kose.
Glazura za kosu je, u stvari, boja bez amonijaka. Ona dodaje sjaj ili poboljšava ton kose, a može i da je učini tamnijom. To je polutrajna boja koja je oksidativna – to znači da stupa u interakciju sa vlaknima kose i traje duže od klasičnih polutrajnih boja.
Koja je razlika između glazure i farbe za kosu? Najveća razlika između sjaja i tradicionalne boje za kosu svodi se na sastojke i formulaciju. Hair gloss tretman ne sadrži amonijak i ima niži pH od drugih opcija bojenja kosu
Važno je napomenuti da glazura za kosu neće u potpunosti promeniti boju vaše kose kao što bi to uradila tradicionalna farba. Može da promeni ton i doda nijansu ili dve na vašu prirodnu boju, ali ne i da vam pruži kardinalnu promenu. Na primer, ne možete da pređete iz smeđe u plavu, ali možete da pređete od hladno smeđe develop toplije braon ili da svojoj postojećoj boji kose dodate crvenu nijansu. Rezultati traju četiri develop šest nedelja, u zavisnosti od toga koliko često perete kosu.
Prednosti glazure za kosu:
Zatvara kutikulu kose
Dodaje sjaj
Boja kojoj ne treba održavanje
        Omekšava kosu Kako se pripremiti za hair gloss tretman? Tradicionalno, ovo je tretman koji bi trebalo raditi u salonu. Prvi korak je da izaberete pravu boju, a to uključuje da sa vašim frizerom razgovarate o realnim rezultatima na vašoj prirodnoj boji kose. Glazura za kosu se obično nanosi na čistu, peškirom prošušenu kosu, što traje od 10 develop 25 minuta. Ceo tretman traje oko sat vremena.
Nije preporučljivo da stavljate glazuru za kosu kod kuće jer, tvrde hair stilisti teško je da postignete ravnomerno nanošenje i da predvidite tačnu boju.
kobrin_photo/gettyimagesplus


Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.