GREŠIMO SVAKE GODINE: Ako ste iz ČESNICE izvukli NOVČIĆ, evo šta treba URADITI s njim! Ne čuvajte ga

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jan.2019, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GREŠIMO SVAKE GODINE: Ako ste iz ČESNICE izvukli NOVČIĆ, evo šta treba URADITI s njim! Ne čuvajte ga

Najradnosniji pravoslavni praznik!

Jedan od najdražih običaja za Božić mnogima je lomljenje česnice i iščekivanje da li je baš u njihovom komadu novčić koji simboliše sreću, zdravlje i bogatstvo.

Ono što je bitno je da svakako svaki član porodice mora da pojede svoj deo česnice, bio u njemu novčić ili ne, kako bi svi članovi domaćinstva imali snagu i zdravlje.

VELIKA MISTERIJA BOŽIĆA: Da li ŽENA zaista NE MOŽE DA BUDE POLOŽAJNIK >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

A ako ste vi pronašli novčić, verovatno ste ga smestili negde gde ćete ga čuvati i tako pogrešili. Jer, prema običajima, novac koji je izvučen iz česnice treba da se otkupi drugim novcem od onoga ko ga je pronašao u kolaču, a zatim se stavi na ikonu ili pored nje i čuva se do sledećeg Božića, jer se veruje da će srećnik koji ga je izvukao biti srećan i bogat cele godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.